Reconciliere intre Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia Romana

Cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in zilele de 20 - 21 februarie 2013, o delegatie a Patriarhiei Romane s-a intalnit la Ierusalim cu o delegatie a Patriarhiei Ierusalimului, pentru rezolvarea problemei legate de Asezamantul Romanesc de la Ierihon.

In urma convorbirilor, desfasurate in spirit de fratietate si respect reciproc, s-a ajuns la o intelegere privind Asezamantul Romanesc de la Ierihon, considerat ca fiind un camin pentru pelerinii ortodocsi romani care viziteaza Tara Sfanta.

Cele doua delegatii au redactat impreuna un document, care a primit binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Teofil al Ierusalimului si a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel al Romaniei, prin care s-a ajuns la restabilirea comuniunii fratesti si euharistice intre cele doua Biserici. Aceasta lucrare binecuvantata constituie o contributie la intarirea unitatii panortodoxe.

Delegatia Patriarhiei Romane a fost alcatuita din Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Targovistei si Exarh patriarhal, Presedinte, PC. Pr. Prof. Viorel Ionita, consilier patriarhal onorific, si PC. Pr. Michael Tita, consilier patriarhal pentru relatii bisericesti si interreligioase.

In numele Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, delegatia Patriarhiei Romane a adresat o invitatie Preafericitului Parinte Patriarh Teofil al Ierusalimului de a vizita Patriarhia Romana in luna octombrie 2013. Preafericitul Parinte Patriarh Teofil a acceptat cu bucurie aceasta invitatie.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane
 

Pe aceeaşi temă

22 Februarie 2013

Vizualizari: 382

Voteaza:

Reconciliere intre Patriarhia Ierusalimului si Patriarhia Romana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE