Reprezentantii Patriarhiilor Romana si Rusa se intalnesc la Sofia pe 22 noiembrie

 

Reprezentantii Patriarhiei Romane si cei ai Patriarhiei Rusiei se vor intalni, pe data de 22 noiembrie, la Sofia, in Bulgaria, a declarat, vineri, pentru ROMPRES, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane preotul Constantin Stoica.

"In cursul acestei saptamani, Patriarhia Moscovei a propus Patriarhiei Romane ca loc de desfasurare a intalnirii comisiilor de dialog ale celor doua biserici alte doua tari majoritar ortodoxe - Serbia sau Bulgaria, argumentand ca sunt mai apropiate de Romania si de Rusia. Patriarhia Romana a acceptat ca loc de desfasurare Sofia, urmand ca intalnirea sa aiba loc joi, 22 noiembrie', a explicat preotul Stoica.

Patriarhia Rusa a propus, pe 9 noiembrie, ca intalnirea sa aiba loc in Elvetia sau Austria, pe teritoriu protestant, respectiv catolic. In raspunsul transmis Patriarhiei Ruse, Patriarhia Romana mentiona ca ar prefera ca dialogul celor doua comisii ale Bisericilor Ortodoxe surori sa aiba loc intr-o tara majoritar ortodoxa - Cipru sau Grecia.Delegatia Patriarhiei Romane, care va participa la convorbirile cu reprezentantii Rusiei, este condusa de arhiepiscopul Targovistei, IPS Nifon, alaturi de care se vor afla episcopul Dunarii de Jos, PS Casian, episcopul vicar patriarhal PS Ciprian Campineanul si Vlad Cubreacov, deputat in Parlamentul Republicii Moldova.

Din delegatia Patriarhiei Rusiei fac parte Mitropolitul de Cernauti, IPS Onufrie, episcopul vicar de Hotin, PS Marchel, episcopul delegat al Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, PS Marc si preotul Nicolae Balasov.

Sursa: ROMPRES

 

 

.

15 Noiembrie 2007

Vizualizari: 538

Voteaza:

Reprezentantii Patriarhiilor Romana si Rusa se intalnesc la Sofia pe 22 noiembrie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE