Resfintirea bisericii cu hramul 'Sfanta Treime', parohia Arbore, judetul Suceava

Duminică, 28 august a.c., credincioşii din Parohia Arbore, județul Suceava, au participat la slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime”. Slujba de târnosire, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Procopie” din Milişăuţi.

In cuvântul de învăţătură adresat credincioșilor, Înaltpreasfințitul Pimen a făcut referire a Evanghelia care s-a citit în duminica a X-a după Rusalii, despre vindecarea copilului lunatic, subliniind cât de important este să punem nădejde în rugăciunile noastre către Domnul : „Sfinții Apostoli de ce nu l-au putut vindeca, oare nu aveau credință? Aveau, sigur că aveau, dar nu era încă deplină! Iubiți credincioși, trebuie să avem o credință foarte puternică. Atunci când ne rugăm la Dumnezeu, trebuie să ne rugăm din toată inima noastră. Nu întotdeauna ni se împlinesc cererile, deși venim la preoți, la episcopi. De ce oare? Răspunsul este taina lui Dumnezeu, El știe mai bine ce ne este de folos. Și suferința ne este de folos, pentru că ne aducem aminte mai ușor și mai bine de Dumnezeu. Pomenesc deseori despre o credincioasă care a mers la Ierusalim și striga din toate puterile ei pentru ajutor de la Dumnezeu, iar cei din jur au întrebat-o de ce strigă atât de tare. Femeia a răspuns că a părăsit-o Dumnezeu, pentru că nu mai avea necazuri și nici încercări. Iată, așadar, că necazurile sunt chemări ale lui Hristos pentru a fi mai buni, mai credincioși, mai iertători, mai milostivi și mai rugători, pentru că noi uităm adesea de binele pe care Dumnezeu ni-l face”.

Pentru osteneala depusă în ultimii ani, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oferit diplome şi distincţii de vrednicie pentru ctitorii adăugători.

S-a slujit şi o panihidă în memoria ctitorilor şi preoților slujitori trecuţi la Domnul.

Comitetul parohial a pregătit pentru toţi închinătorii pachete de hrană, iar pentru cei veniţi de departe o agapă frăţească.

Biserica „Sfânta Treime” din localitatea Arbore are o istorie bogată, la cei 104 ani de existență. Ridicată din zid, pe temelie de piatră, în stil arhitectonic grecesc, biserica a fost refăcută între anii 1980 -1984, perioadă în care s-a definitivat și pictura interioară.

Lucrările de reamenajare a acoperişului, de înlocuire a sfintelor cruci, lucrările de refacere şi înfrumusețare a incintei au îmbrăcat în strai nou biserica.

Sursa:doxologia.ro

29 August 2016

Vizualizari: 91

Voteaza:

Resfintirea bisericii cu hramul 'Sfanta Treime', parohia Arbore, judetul Suceava 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE