Resfintirea bisericii Parohiei Traian

Luni 21 mai, Preasfintitul Episcop Sebastian a savarsit slujba de resfintire a bisericii Parohiei „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din com. Traian.

Dupa Sfanta Liturghie, in cuvantul de invatatura Preasfintia Sa a istorisit viata Sfintilor Imparati Constantin si maica sa Elena, subliniind aportul unic pe care ei l-au adus raspandirii libere a crestinismului: „Sfintii acestia, numiti in cartile de cult „intocmai cu Apostolii”, au ramas in constiinta Bisericii, pe de o parte, ca aparatori ai credintei, iar pe de alta parte ca modele de conducatori.

Ei sunt aparatori ai credintei acesteia, pe care multi o gasesc astazi ca invechita si fara nicio valoare. Daca Imparatul Constantin a gasit potrivit sa dea legi care sa favorizeze credinta crestina, astazi acest lucru nu-i mai intereseaza pe crestinii nostri. Mucenicii si-au dat viata pentru dreapta credinta, iar noi nu numai ca nu o pretuim si nu o aparam in fata ereziilor, dar chiar afisam, de multe ori, indiferenta sau chiar dispret fata de ea. Acestea il fac „Mare” pe Sfantul Imparat Constantin, pentru ca a inteles sa pretuiasca, sa iubeasca si sa apere credinta crestina. El a schimbat istoria; a schimbat cursul lumii, lasand in urma lui un imperiu crestin.

Sfintii praznuiti astazi sunt si modele de conducatori cu frica de Dumnezeu, chiar daca au fost oameni politici. Ei nu si-au pierdut rusinea si respectul fata de semeni si fata de lege. Astfel de conducatori ne trebuie si noua astazi − cu frica de Dumnezeu si cu dragoste fata de Biserica Sa, asemenea Sfintilor Imparati Constantin si Elena”.

Pentru efortul substantial depus la lucrarile de restaurare a bisericii din Traian, Preasfintia Sa a acordat Diploma de Ctitor Dlui Deputat Eugen Nicolicea (fiul satului), si Distinctii de Vrednicie: Parintelui Paroh Cristian Birleanu, Preotului Ionel-Dorin Moga, Preotului Sergiu Baroana si Dlui Manager Tudor Matusa.

Sursa: episcopiaslatinei.ro

 

.

23 Mai 2012

Vizualizari: 415

Voteaza:

Resfintirea bisericii Parohiei Traian 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE