Resfintirea bisericii 'Sfantul Ierarh Nicolae' din Parohia Avramesti

In Duminica a IV-a dupa Sfintele Pasti, astazi, 26 mai, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a oficiat Sfanta Liturghie in mijlocul credinciosilor din Parohia Avramesti, localitatea Scundu, judetul Valcea. Cu acest prilej, Preasfintia Sa a tarnosit si biserica parohiala din localitate, dupa ce lucrarile de consolidare, restaurare a picturii si infrumusetare au fost finalizate.

Sute de credinciosi au venit astazi in comuna Scundu, pentru a participa la slujba de resfintire a bisericii cu hramul „Sfantul Ierarh Nicolae” din Parohia Avramesti.

Evenimentul a inceput de sambata seara cu slujba Vecerniei. Astazi, slujba de resfintire si Sfanta Liturghie au fost oficiate de catre Preasfintitul Episcop Emilian Lovisteanul impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

In cadrul Sfintei Liturghii, dupa citirea Sfintei EvangheliiPreasfintia Sa a explicat credinciosilor sensurile duhovnicesti desprinse din pericopa evanghelica a Sfantului Apostol Ioan, in care Mantuitorul Hristos il vindeca pe slabanogul din Ierusalim ce astepta la scaldatoarea minunata Vitezda de langa Poarta Oilor, sfatuindu-i sa sporeasca in credinta si nadejde pentru a avea o viata sfanta si a primi de la Domnul Hristos cel inviat sanatate trupeasca si mantuire sufleteasca. „Evanghelia de astazi ne indeamna sa credem si sa nadajduim ca numai in Biserica putem deveni sanatosi si numai in Biserica putem sa primim sfintenia lui Dumnezeu. Aceasta biserica cu hramul „Sfantul Ierarh Nicolae” isi asteapta de acum incolo in fiecare duminica si sarbatoare, la sfintele slujbe, enoriasii si rugatorii care sa vorbeasca si sa-i multumeasca lui Dumnezeu si sa-l roage pe Sfantul Nicolae sa mijloceasca inaintea Preasfintei Treimi pentru ei ca Parohia Avramesti sa primeasca darurile lui Dumnezeu pe care le merita.”, a spus Parintele Episcop.

La final, Preasfintitul Emilian Lovisteanul l-a felicitat pe parintele paroh Ion Dumitrascu pentru activitatea pastorala, misionara si administrativa din parohiesi pe enoriasii parohiei pentru contributia la lucrarile de restaurare si infrumusetare a bisericii din localitate. „Astazi ne-am bucurat cu totii de posibilitatea resfintirii acestei biserici, veche de mai bine de o suta de ani. Sa binecuvinteze Dumnezeu ostenelile parintelui Ion Dumitrascu si ale fiilor si fiicelor acestei parohii, care au depus multe eforturi pentru a innoi acest sfant locas.”, a conchis Preasfintitul Parinte.

La randul sau, Parintele Ion Dumitrascu i-a multumit Preasfintitului Parinte Emilian pentru binecuvantarea adusa credinciosilor Parohiei Avramesti prin aceasta vizita pastoral-misionara.

La acest important eveniment din viata localitatii Scundu au mai luat parte Parintele Iulian Madalin Busaga, Protoiereu de Dragasani, oficialitati locale, preoti si numerosi credinciosi din parohie si din imprejurimi.

Biserica parohiala cu hramul „Sfantul Ierarh Nicolae” din satul Avramești, comuna Scundu, judetul Valcea, a fost construita in anul 1870 de catre Marin Lisandroiu si sotia sa, Rada.

In timp, din cauza deteriorarii au fost necesare lucrari de consolidare si restaurare a picturi. La initiativa parintelui paroh Ion Dumitrascu incepand cu anul 2011 pana in anul 2013, s-au realizat cu binecuvantarea IPS Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului si cu ajutorul substantial al credinciosilor lucrari de consolidare si acoperire cu tabla zincata a sfantului locas, s-a realizat tencuiala exterioara si interioara si s-a impodobit cu pictura noua, iar Sfanta Masa a fost placata cu marmura.


Intrucat parohia deruleaza proiectele „Hristos impartasit copiilor” si „Alege scoala!”, langa biserica s-a construit o cladire ce are drept scop desfasurarea acestor activitati catehetice.

Sursa: arhiram

.

26 Mai 2013

Vizualizari: 509

Voteaza:

Resfintirea bisericii 'Sfantul Ierarh Nicolae' din Parohia Avramesti 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE