Resfintirea Manastirii 'Adormirea Maicii Domnului' de la Rachitoasa

Peste o mie de pelerini au participat astăzi, 22 mai, la slujba de resfințire a Mănăstirii ”Adormirea Maicii Domnului” de la Răchitoasa oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de un impresionant sobor de preoți și diaconi din toată eparhia Romanului și Bacăului.

Ansamblul Mănăstirii Răchitoasa a fost restaurat în cadrul unui amplu proiect. Evenimentul, la care au participat peste o mie de pelerini, a constituit o sărbătoare nu doar pentru Valea Zeletinului ci pentru toată zona de centrală a Moldovei, mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Răchitoasa fiind una dintre puținele așezăminte monahale refăcute aproape din temelie cu sprijinul unui proiect derulat între anii 2014-2015. În cadrul slujbei arhierești, protosinghelul Eftimie Bolin, duhovnicul acestei mănăstiri și cel care s-a implicat în mod deosebit de împlinirea acestui proiect, a fost ridicat la rangul de arhimandrit. Prin acest proiect deosebit și unic în sudul Moldovei se împlinește obiectul general care constă în dezvoltarea și promovarea turismului cultural și religios la ansamblul de monumente istorice de patrimoniu.

Restaurarea ansamblului mănăstirea Răchitoasa în vederea introducerii în circuitul turistic a fost realizată printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, axa prioritară 5, implementat în perioada aprilie 2014 – decembrie 2015.

Sursa: epr.ro

.

25 Mai 2016

Vizualizari: 103

Voteaza:

Resfintirea Manastirii 'Adormirea Maicii Domnului' de la Rachitoasa 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

manastirea rachitoasa

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE