Responsabilitatea preotesei in viata si misiunea preotului, in dezbatere

Manastirea “Acoperamantul Maicii Domnului” din localitatea Floresti de langa Cluj-Napoca va gazdui pe 5 octombrie 2013 intalnirea preoteselor din judetul Cluj. Reuniunea va avea loc in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei si va debuta cu o slujba de Te-Deum savarsita in biserica manastirii.

In cadrul intalnirii doamna Angelica Petrea, avocat in Baroul Cluj, va sustine un referat pe tema “Rolul preotesei in viata si misiunea preotului”. Evenimentul are loc la initiativa Inaltpreasfintitului Andrei, Mitropolitul Clujului, care a manifestat o preocupare si o grija parinteasca pentru familiile preotilor, dar si pentru a sublinia rolul esential, precum si responsabilitatea preotesei in viata si misiunea preotului.

Legat de importanta acestei intalniri, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov a declarat: ”traim cu totii atmosfera unei lumi tot mai instabila social si moral, in care tot mai multe familii crestine se destrama, nereusind sa-si asume pana la capat acest proiect de viata, cu toata jertfelnicia si responsabilitatea. In acest contest, familia preotului reprezinta nu doar un reper de viata crestina si de comuniune pentru celelalte familii din parohie, ci, in primul rand, mediul de siguranta si de stabilitatea caruia depinde intreaga misiune a preotului, in calitatea lui de pastor de suflete. De aceea, respectul reciproc, angajamentul familial, asumarea unei constiinte misionare din partea sotiei preotului si buna conlucrare cu acesta in toate activitatile lui sunt permisele unei prezente vii in comunitatile de credinciosi si a unei misiuni implinite, in folosul oamenilor si pentru binele Bisericii”.

Autor: Andreea Pagleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.

19 Septembrie 2013

Vizualizari: 398

Voteaza:

Responsabilitatea preotesei in viata si misiunea preotului, in dezbatere 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE