Ridicarea la rangul de arhiepiscop onorific a chiriarhului Episcopiei Maramuresului si Satmarului

Episcopia Maramuresului si Satmarului a imbracat ieri, 13 decembrie 2009, haine de sarbatoare! Chiriarhul acestei eparhii, Preasfintitul Parinte Justinian, a primit rangul de Arhiepiscop onorific. Ceremonia a avut loc la Catedrala episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, dupa oficierea Sfintei Liturghii de catre Intaistatatorul Bisericii Noastre, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, informeaza TRINITAS TV.

In varsta de 88 de ani, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Justinian pastoreste eparhia Maramuresului si Satmarului din 1990. Este cel de-al doilea episcop ridicat in acest an de Patriarhul Romaniei, la rangul de arhiepiscop onorific pentru activitatea ierarhica pilduitoare si slujirea chiriarhala indelungata.

La evenimentele de la Catedrala Episcopala din Baia Mare a participat ieri, alaturi de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, un sobor de 19 de ierarhi ai Bisericii noastre. Au fost prezenti de asemenea reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, dar si mii de credinciosii.

Acordarea rangului de Arhiepiscop onorific chiriarhului Episcopiei Maramuresului si Satmarului a fost hotarata in sedinta de lucru a Sfantului Sinod din 18-19 iunie 2009.

Sursa:basilica.ro

14 Decembrie 2009

Vizualizari: 220

Voteaza:

Ridicarea la rangul de arhiepiscop onorific a chiriarhului Episcopiei Maramuresului si Satmarului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE