Romanii ortodocsi din Germania, inregistrati cu sigla RX

Anunț important pentru românii ortodocși din Germania! Începând cu luna martie, la oficiile de evidenţă a populaţiei, există posibilitatea înregistrării românilor ortodocşi cu sigla „rx”, ea însemnând pentru autorităţile germane „rumänisch-orthodox“. Această identificare este una de o importanță majoră pentru comunitățile din această țară, întrucât în funcție de numărul celor declarați, pot avea anumite avantaje. Unul dintre acestea ar fi posibilitatea organizării de ore de religie, pentru confesiunea ortodoxă.

„Românii venind încoace aveau posibilitatea să se înregistreze conform formularelor germane ca şi catolic, evanghelic, în unele formulare exista varianta pentru rus ortodox sau pentru grec ortodox şi mai exista rubrica alţii. De obicei ortodocşii erau înregistraţi la această rubrică.

Este foarte neplăcută această situaţie deoarece nu putem avea evidenţa românilor ortodocşi de aici, lucru necesar pentru Biserica noastră cât mai ales pentru realizarea orelor de religie cu copii. Încet s-a obţinut şi posibilitatea aceasta în mai multe landuri, între care şi landul Bavaria. Ori dacă ei nu sunt înregistraţi conform confesiunii pe care o au, respectiv român ortodox, nu îi putem afla în evidenţă şi nu ne putem susţine cauza. Nu este ro cum ar fi pentru român ortodox în germană pentru că sigla respectivă a fost acordată mai demult ruşilor ortodocşi, de aceea acest rx” a declarat pentru TRINITAS TV PS Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Pe viitor există și posibilitatea unor avantaje financiare.

„Acest lucru o să aibă mai încolo şi o relevanţă din punct de vedere financiar deoarece actualul impozit bisericesc care se percepe actualmente în Germania pentru credincioşii catolici sau evanghelici o să fie probabil desfiinţat şi o să se perceapă un impozit unic care o să fie direcţionat mai departe de către stat către Bisericile cărora se declară aparţinând credincioşii. Unde nu sunt declaraţi având o anumită confesiune impozitul este direcţionat spre serviciile sociale ale statului şi atunci dacă ei nu sunt înregistraţi ca români ortodocşi pierdem acest ajutor pe care l-am putea primii în cazul în care credincioşii ar fi înregistraţi corespunzător”, a mai precizat PS Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Toţi credincioşii ortodocşi români din Germania sunt rugaţi să se înscrie, în mod corespunzător, cu sigla „rx”. Acest lucru trebuie făcut şi de toţi cei care sunt deja înscrişi în evidenţele civile, dar care, din lispa acestei sigle, au fost încadrați la alte categorii.


Sursa: basilica.ro
 

.

30 Aprilie 2015

Vizualizari: 1034

Voteaza:

Romanii ortodocsi din Germania, inregistrati cu sigla RX 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE