S-a inaugurat Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon

Investiția de la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon se ridică la 10,5 milioane de lei, din care 8 milioane provin de la Guvern, iar restul de la autoritățile locale. Lucrările s-au desfășurat pe parcursul a trei ani, iar proiectul de modernizare a presupus dublarea suprafeţei în care vor fi primite cazurile critice.
În prezența ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu și a secretarului de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, la Iași s-a inaugurat pe 1 iulie 2015, Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon. La acest moment deosebit a participat și Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, care a oficiat slujba de sfințire a unității medicale.

„Să binecuvânteze Dumnezeu acest așezământ și să fie un pas suplimentar spre normalitate.

Întotdeauna când am participat la o binecuvântare precum aceasta sau într-o școală, m-am bucurat tot atât de mult ca atunci când am binecuvântat o biserică nouă. Și aceasta, pentru că actul de tămăduire nu mai poate fi îndeplinit fragmentar. Dacă spitalul pe de o parte, școala pe de altă parte, biserica îndrăznind a spune nu aduc partea lor de contribuție, dacă sufletul e bolnav, câtă strădanie să faci pentru a-l vindeca în dimensiunea sa biologică – și invers!”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte, în cuvântul său de învățătură. În acest context, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a felicitat pe toți cei care au contribuit la extinderea activităţii Unităţii de Primire a Urgenţelor și a amintit rolul pe care îl au medicii în tămăduirea pacienților:

„Dumneavoastră, ca medici, îi cunoașteți cu ce ochi plini de speranță pătrund într-un așezământ de genul acesta. Când sunt întâmpinați de acest alb frumos așezat și pe trupurile medicilor, dar și prin curățenia arătată de ziduri sau de complexitatea aparaturii, nașteți speranță în om și deja un prim pas spre vindecare a fost săvârșit”.
Investiția de la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon se ridică la 10,5 milioane de lei, din care 8 milioane provin de la Guvern, iar restul de la autoritățile locale. Lucrările s-au desfășurat pe parcursul a trei ani, iar proiectul de modernizare a presupus dublarea suprafeţei în care vor fi primite cazurile critice. În plus, pacienţii vor avea la dispoziţie o sală de aşteptare modernă. Mai mult, unitatea a fost legată printr-o pasarelă cu Clinica de ATI şi cea de Chirurgie. Modernizarea unităţii a însemnat şi deschiderea unei noi porţi de acces pentru ambulanţe, care va descongestiona traficul autosanitarelor.

În paralel, procesul de modernizare a Unității de Primire Urgențe va fi extins şi spre corpul de clădire în care a funcţionat compartimentul, până în prezent. Astfel, tronsonul al treilea va intra în renovare și, la finalul lunii august, întreaga clădire va fi finalizată. Important de știut este faptul că Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului 2,7 milioane de lei pentru un nou computer tomograf şi un nou aparat de radiologie. Ministru Sănătății, Nicolae Bănicioiu a spus că aceasta este doar prima parte a investiției de la Spitalul Sfântul Spiridon. Cea de-a doua va fi clinica de Chirurgie Plastică, lucrare care va fi inaugurată peste aproximativ două luni.

Anda Elena Pintilie
Sursa: doxologia.ro

.

02 Iulie 2015

Vizualizari: 138

Voteaza:

S-a inaugurat Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

spitalul sfantul spiridon

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE