S-a incheiat vizita irenica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, la Patriarhia Ecumenica

Ieri, 2 iunie 2009, s-a incheiat vizita irenica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, la Patriarhia Ecumenica. Evenimentul s-a inscris in seria manifestarilor consacrate ,,Anului comemorativ-omagial al Sfantului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei si al celorlalti Sfinti Capadocieni”. Vizita Preafericirii Sale a inceput in data de 27 mai, cand la Resedinta patriarhala din Istanbul a avut loc o ceremonie de bun venit. Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu au sustinut cuvantari.

In seara aceleiasi zile, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a sfintit biblioteca parohiei ortodoxe romanesti din Istanbul si a avut o intrevedere cu romani care locuiesc in Turcia. De asemenea, parohul comunitatii, parintele Silviu State a primit, din partea Preafericirii Sale, crucea patriarhala.

Joi, 28 mai, in ziua de praznuire a Inaltarii Domnului Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oficiat Sfanta Liturghie, alaturi de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, la Catedrala Patriarhala “Sfantul Mare Mucenic Gheorghe” din Constantinopol.

Vineri, 29 mai, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Sanctitatea Sa Bartolemeu, Patriarhul Ecumenic, au avut dimineata o alta intrevedere la resedinta patriarhala din Constantinopol. In cadrul acestei intrevederi a fost semnat contractul de comodat pentru alti 5 ani, cu posibilitatea de prelungire, pentru biserica ortodoxa romaneasca „Sfanta Mucenita Paraschevi” din Istanbul. Sfantul lacas a fost oferit comunitatii ortodoxe romanesti din Istambul de Patriarhia Ecumenica.

Vineri seara, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel s-a dus la Ankara, unde a participat la o receptie oferita de Ambasada Romaniei in Turcia.

Pe data de 31 mai, in a VII-a duminica dupa Pasti, numita si a Sfintilor Parinti de la Sinodul I ecumenic, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a oficiat, alaturi de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolemeu, Sfanta Liturghie la Biserica „Sfantul Teodor” din Malakopis, Capadocia.

In aceeasi zi delegatia romana condusa de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a vizitat o serie de obiective turistice, printre care bisericile rupestre din Capadocia. Luni, s-a ajuns la bisericile si manastirile rupestre din Goreme. De asemenea, ieri, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a facut vizite protocolare la Prefectura si Primaria din Neapoli.

Ieri, 2 iunie, in ultima zi a vizitei sale, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a sfintit sediul noului Consulat General al Romaniei din Istanbul.

Cu prilejul vizitei Preafericirii Sale la Patriarhia Ecumenica, peste 400 de pelerini romani au pleacat pe urmele Sfintilor Capadocieni, intr-o deplasare organizata de Patriarhia Romana prin Centrul de pelerinaj ,,Sfantul Apostol Pavel” si Agentia Basilica Travel.

Sursa: TRINITAS TV

03 Iunie 2009

Vizualizari: 201

Voteaza:

S-a incheiat vizita irenica a Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, la Patriarhia Ecumenica 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE