S-a pus piatra de temelie pentru o noua biserica in Parohia Ramesti din orasul Horezu

Ieri, 10 mai 2012, credinciosii din parohia Ramesti au avut bucuria duhovniceasca de a avea in mijlocul lor pe Intaistatatorul Eparhiei Ramnicului, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim si pe Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului.

Cu acest prilej, inaltii prelati au pus piatra de temelie pentru biserica cu hramurile „Sfantul M. Mc.

Pantelimon” si „Sfantul M. Mc. Gheorghe” din localitatea Romanii de Jos, catunul Saliste, judetul Valcea.

Evenimentul a fost marcat de savarsirea Dumnezeiestii Liturghii, in sobor de preoti, in frunte cu parintele Marin Ion, protopop de Horezu.

Dupa slujba punerii temeliei noii biserici, atat Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, cat si Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, au rostit cate un cuvant de invatatura, indemnandu-i pe credinciosi sa sporeasca rugaciunea si faptele de milostenie spre a ajunge cat mai repede la tarnosirea sfantului asezamant.

Cu aceasta ocazie, Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim a spus: ”Am inaltat rugaciuni la Preabunul Dumnezeu ca locul acesta sa fie un jertfelnic in care sa aduca Dumnezeu harul Sau, iar noi sa cerem lui Dumnezeu cu nadejde pentru ca numai cei care cer din toata inima primesc”.

”Va fi o biserica ce va folosi comunitatii de aici și cimitirului din apropiere, incat nadajduim ca toti crestinii din comunitate sa pretuiasca aceasta lucare și sa ajute la inaltarea bisericii”, a spus Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

Raspunsurile la strana au fost date de corul de maici de la Manastirea Bistrita Olteana.

In semn de binecuvantare arhiereasca la final toti credinciosii prezenti au primit din partea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, iconite si carti de rugaciuni.

Sursa: arhiram.ro
 

.

11 Mai 2012

Vizualizari: 203

Voteaza:

S-a pus piatra de temelie pentru o noua biserica in Parohia Ramesti din orasul Horezu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE