"Sa le daruim Craciunul!”, campanie demarata de Asociatia Vasiliada

Asociatia Vasiliada, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a demarat in aceasta perioada campania umanitara "Sa le daruim Craciunul!”, prin care doreste sa sensibilizeze comunitatea locala cu privire la situatia materiala precara in care se afla sute de copii nevoiasi din judetele Dolj si Gorj. In cadrul acestei campanii, Asociatia Vasiliada a colectat sute de scrisori adresate lui Mos Craciun, scrise de catre copiii proveniti din medii sociale defavorizate. Mos Craciun va veni la acesti copii cu ajutorul persoanelor generoase, care vor primi scrisorile si care le vor pregati micutilor cate un cadou. Din cauza saraciei in care traiesc, acesti copii nu pot simti bucuria Sfintelor Sarbatori de iarna si a darurilor oferite de Mos Craciun.

Pentru multi, Mos Craciun este doar un personaj de poveste, despre care stiu ca nu poate sa ajunga anul acesta la ei, pentru ca nu a venit nici in anii trecuti. Unul dintre micutii care beneficiaza de serviciile Centrului de zi "Sfantul Stelian” din localitatea Lipovu, judetul Dolj, marturiseste: „La mine nu vine Mos Craciun, pentru ca nu are mama bani!”, ne-a spus Maria, in varsta de 7 ani.

In anul 2012, Asociatia Vasiliada a oferit sprijin unui numar de peste 350 de copii din judetele Dolj si Gorj, prin intermediul proiectelor si centrelor de zi, pe care le-a implementat cu scopul de a preveni abandonul scolar si de a contribui la crearea unui mediu social adecvat pentru dezvoltarea psiho-sociala a copiilor. „Prin aceasta campanie ne propunem, pe de o parte, sa oferim copiilor nevoiasi prilejul de a se bucura de traditionalele daruri de Craciun, iar pe de alta parte, ne dorim ca mesajul campaniei sa contribuie la dezvoltarea sentimentului de responsabilitate sociala a persoanelor care pot sa ii ajute pe semenii lor aflati in dificultate”, a declarat parintele Adrian Stanulica, presedintele Asociatiei Vasiliada.

Campania "Sa le daruim Craciunul!” se adreseaza catre doua grupuri distincte:

- persoane fizice, care pot solicita Asociatiei Vasiliada una dintre sutele de scrisori scrise pentru Mos Craciun de copiii aflati in dificultate, pentru a oferi unuia dintre ei bucuria unui dar, in ajunul Sfintei Sarbatori a Nasterii Domnului;
- persoane juridice (firme / companii), care pot sa sponsorizeze actiunea Asociatiei Vasiliada, beneficiind astfel de facilitatile Codului Fiscal, prin care isi pot deduce valoarea sponsorizarii din impozitul pe profit datorat statului. Prin intermediul acestei prevederi, firmele pot sa sprijine aceasta campanie, fara nicio cheltuiala suplimentara.
Detalii suplimentare despre campania "Sa le daruim Craciunul!” pot fi oferite la sediul Asociatiei Vasiliada, str. Fratii Buzesti, nr. 20, e-mail: fundraising@asociatiavasiliada.ro, web: www. AsociatiaVasiliada.ro,  telefoane: 0251 521 040, 0749 402 150.  

(Gabriela Popescu)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 781

Voteaza:

"Sa le daruim Craciunul!”, campanie demarata de Asociatia Vasiliada 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE