Sapte ani de la intronizarea IPS Mitropolit Laurentiu

Pentru intreaga Mitropolie a Ardealului, praznicul Sfantului Ioan Gura de Aur din acest an a fost o zi de mare sarbatoare, intrucat s-au implinit sapte ani de la intronizarea Inalt Preasfintitul Laurentiu pe scaunul mitropolitan de la Sibiu. Momentul a fost celebrat in Catedrala mitropolitana, unde s-a oficiat Sfanta Liturghie si o slujba de Te Deum.Preotii din tot judetul Sibiu au venit la Catedrala mitropolitana pentru a se ruga la Sfanta Liturghie si pentru a fi alaturi de IPS Mitropolit Laurentiu, la ceas aniversar. Slujba religioasa a fost oficiata de Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar in soborul de preoti s-au aflat consilieri eparhiali, protopopi si cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu.

Dupa Sfanta Liturghie, soborul slujitor a oficiat o slujba de Te Deum, in prezenta IPS Mitropolit Laurentiu. La final, PS Andrei Fagarasanul l-a felicitat pe arhipastorul ardelelenilor in numele tuturor preotilor si al colaboratorilor de la centrul eparhial si l-a asigurat de rugaciunile lor neincetate pentru sanatatea si indelunga sa pastorire, de fiasca lor supunere si de neincetata daruire in activitatile pastoral-misionare la care sunt chemati fiecare in parte.

“Va rugam sa primiti din partea clerului si a credinciosilor prezenti in Catedrala noastra, din partea ierarhilor, a preotilor si a credinciosilor din Mitropolia Ardealului dragostea noastra duhovniceasca, supunerea noastra si ravna cu care Il slujim pe Hristos-Domnul”, a spus PS Andrei Fagarasanul.

IPS Mitropolit Laurentiu a multumit tuturor pentru pretuirea aratata la ceas aniversar si pentru eforturile depuse in parohii la slujirea preoteasca.

“Acesti sapte ani sunt plini de osteneala si de munca, atat din partea noastra, cat si din partea fratiilor voastre. Pentru toate acestea va multumesc si pe toti va imbratisez cu drag, la aceasta zi importanta pentru noi si pentru Mitropolia Ardealului”, a spus IPS Laurentiu.

Conferintele preotesti de toamna

In aceeasi zi, in Aula “Mitropolit Ioan Metianu” a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Sibiu, IPS Mitropolit Laurentiu a prezidat lucrarile conferintei preotesti de toamna, la care au participat preotii din Protopopiatele Sibiu, Medias, Saliste, Avrig si Agnita. Tema dezbatuta a fost cea aleasa de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane pentru meditatie in acest an si anume “Taina Sfantului Maslu si ingrijirea blnavilor”. Conferintele continua in aceste zile si la Fagaras, unde se vor aduna preotii din Protopopiatele Fagaras I, II si Rupea, dar si la Brasov, pentru preotii din oras, din Protopopiatele Bran-Zarnesti si Sacele.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

13 Noiembrie 2012

Vizualizari: 195

Voteaza:

Sapte ani de la intronizarea IPS Mitropolit Laurentiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE