Sarbatoare la Catedrala Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebes

 

Luni, 23 aprilie se sarbatoreste Sf. Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, patronul spiritual al catedralei istorice din Caransebes. Cu prilejul acestui praznic se va oficia Sf. Liturghie, tarnosirea istoricei catedrale, si sfintirea exteriorului acesteia, odata cu incheierea lucrarilor executate. La Sf.

Liturghie va sluji Prea Sfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului impreuna cu Prea Sfintitul Parinte Luchian, Episcopul sarbilor din Budapesta si Timisoara dimpreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

 

Biserica va fi retarnosita datorita faptului ca in urma umezelii si a infiltratilor Sf. Masa s-a deteriorat foarte tare ceea ce a determinat reconditionarea acesteia. Totodata Prea Sfintitul Parinte Episcop Luchian al Budapestei si Timisoarei va aduce spre inchinare o parte importanta din moastele Sf. Gheorghe spre inchinare la istorica biserica din Caransebes. Dupa oficierea Sf. Liturghii va fi inaugurata piateta ce s-a amenajat in fata Catedralei Sf. Gheorghe.

Cu acest prilej invitam pe toti credinciosii din Caransebes, din imprejurimi, din toata Episcopia si nu numai la rugaciune si inchinare in impresionanta si incarcata de istorie biserica din Caransebes.

 

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

.

19 Aprilie 2007

Vizualizari: 2143

Voteaza:

Sarbatoare la Catedrala Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Caransebes 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE