Sarbatoarea Sfantului Gheorghe la Catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca

Preasfintitul Vasile Somesanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, a oficiat, marti, 23 aprilie 2013, de pomenirea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, Sfanta Liturghie a darurilor mai inainte sfintite in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca. Ierarhul a fost inconjurat de un sobor numeros de preoti si diaconi, din care au facut parte slujitorii catedralei mitropolitane si preotii profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din municipiu.

Au participat la slujba sute de credinciosi, seminaristi si tineri studenti de la cele doua institutii de invatamant teologic din oras.

In cuvantul de invatatura Preasfintitul Episcop Vasile Somesanul a evidentiat modelul de jertfelnicie a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, dar si a altor martiri care au murit pentru Hristos, de-a lungul istoriei. "Intre cei care l-au marturisit pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in acele vremuri de inceput ale Bisericii a fost si Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta. In timpul persecutiei cele mai aspre din timpul acela, pornita de imparatul Diocletian impotriva crestinilor, a avut curajul sa se opuna acelor masuri drastice, care erau luate impotriva crestinilor si in felul acesta a atras asupra sa mania imparatului care a poruncit sa fie inchis, torturat, batjocorit si, vazand demnitatea si curajul cu care suporta torturile, imparateasa Alexandra a cerut si ea sa fie botezata. Astfel nici ea nu a fost ferita de masurile aspre luate impotriva crestinilor si a patimit moarte muceniceasca cu doua zile inaintea mucenicului Gheorghe”.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Aprilie 2013

Vizualizari: 228

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Gheorghe la Catedrala Mitropolitana din Cluj Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantul mucenic gheorghe

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE