Sarbatoarea Sfantului Grigorie de Nyssa la Biserica Domnita Balasa

 La Biserica "Domnita Balasa” din Bucuresti, sute de credinciosii au participat la 10 ianuarie 2013 la sarbatoarea Sfantului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale carui sfinte moaste ocrotesc sfantul lacas. Sfanta Liturghie a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul, Episcop-vicar patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura rostit, Preasfintitul Parinte Ciprian Campineanul a elogiat personalitatea Sfantului Grigorie de Nyssa: "A fost preocupat foarte mult de urcusul duhovnicesc al omului spre Imparatia lui Dumnezeu. Poate fi caracterizat ca un om care a avea o neostoita sete de cunoastere a lui Dumnezeu. In acelasi timp constientiza neputinta omului de a ajunge vreodata la capatul necuprinsului dumnezeiesc. Sfantul Grigorie de Nyssa a cautat prin lucrarile sale, dar si prin viata sa petrecuta in rugaciune sa se afle pe drumul acesta care urca spre Dumnezeu prin practicarea virtutii. El spune foarte frumos ca virtutea, adica savarsirea binelui, este o miscare permanenta a omului spre Dumnezeu".

Sfantul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, este unul dintre marii parinti capadocieni ai Bisericii, alaturi de fratele sau Sfantul Vasile cel Mare si de Sfantul Grigorie de Nazianz. In 1970 moastele sale au fost aduse din Grecia si ocrotesc sfantul lacas bucurestean.

.
Pe aceeaşi temă

11 Ianuarie 2013

Vizualizari: 227

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Grigorie de Nyssa la Biserica Domnita Balasa 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE