Sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae in Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria

Patru dintre bisericile Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, intre care si Catedrala Episcopala din Giula, sunt inchinate Sfantului Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, Facatorul de Minuni, care astfel este cinstit in chip deosebit si de catre romanii ortodocsi din Ungaria, informeaza Biroul de Presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

In insasi ziua praznicului, luni, 6 decembrie 2010, cu ocazia hramului Catedralei Episcopale, va fi savarsita la Giula Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre Preasfintitul Parinte Episcop Siluan si de un sobor din care vor face parte toti clericii Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria, dar si alti preoti din Romania. Aceasta sarbatoare a hramului, inca din timpul arhipastoririi Preasfintitului Parinte Sofronie Drincec, astazi Episcopul Oradiei, a fost socotita in special ca o sarbatoare a copiilor romani de la Gradinita, Scoala Generala si Liceul Romanesc din Giula, care s-au adunat cu totii la Catedrala, pentru a-l cinsti impreuna pe Sfantul Nicolae, cel milostiv si atat de mult iubit in toata lumea crestina. In acest an, raspunsurile liturgice la Sfanta Liturghie Arhiereasca de la Catedrala Episcopala din Giula vor fi date de catre corul Ligii Tineretului Ortodox Roman din Lugoj.

Cu o zi inaintea praznicului Sfantului Ierarh Nicolae, in Duminica a 27-a dupa Rusalii, a fost randul bisericii ortodoxe romanesti din Bichisciaba sa imbrace haine de sarbatoare. Preasfintitul Parinte Episcop Siluan a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in biserica din Bichisciaba, din sobor facand parte Parintele paroh Teodor Marc, Consilierul Economic al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria si doi diaconi.

Ca si in anii trecuti, la sfarsitul Sfintei Liturghii au fost impartite daruri copiilor care au participat la Dumnezeiasca Liturghie, dupa care, intr-un cort special amenajat in curtea bisericii, prin implicarea preotului paroh si cu sprijinul unor persoane si institutii locale, a fost oferita hrana calda mai multor persoane nevoiase din aceasta localitate, care este resedinta de judet a judetului Bichis (Békés). Astfel, biserica romaneasca din Bichisciaba a prelungit peste veacuri lucrarea caritativa a Sfantului Ierarh Nicolae, care poarta de grija pana astazi si ii indruma duhovniceste pe dreptmaritorii crestini din toata lumea, dar si pe credinciosii ortodocsi romani din Ungaria.

Sursa: basilica.ro

05 Decembrie 2010

Vizualizari: 277

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Ierarh Nicolae in Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE