Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe - Ocrotitorul Severinului


Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe - Ocrotitorul Severinului

 

An de an severinenii il praznuiesc cu multa evlavie pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe - purtatorul de biruinta - ocrotitorul spiritual al municipiului Drobeta Turnu Severin. Anul acesta, intrucat praznuirea Sfantului Gheorghe cade in ziua de miercuri din Saptamana Patimilor, potrivit randuielilor bisericesti, praznuirea Sfantului se va face a doua zi de Pasti, adica pe 28 aprilie.

 

Cu acest prilej invitam toti credinciosii sa ni se alature la aceasta mare sarbatoare, pentru ca impreuna sa-i multumim Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si sa pasim pe drumul slujirii lui  Hristos, Care a inviat din morti, cu moartea pe moarte calcand, pentru a ne darui noua, oamenilor, Calea mantuirii si Viata vesnica.

 

Sfanta Liturghie arhiereasca  va fi savarsita pe un podium special amenajat in fata Catedralei Episcopale, in constructie, din Drobeta Turnu Severin, incepand cu ora 09.00, de catre un sobor de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolit al Olteniei si Mitropolit ales al Moldovei si Bucovinei.

 

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.

14 Aprilie 2008

Vizualizari: 499

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Mare Mucenic Gheorghe - Ocrotitorul Severinului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE