Sarbatoarea Sfantului Nectarie in municipiul Constanta

Sâmbătă, 8 noiembrie, începând cu ora 23.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Nectarie” (zona Medeea, Constanța), sfânt serbat de către Biserică pe data de 9 noiembrie. Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie se vor putea închina moaștelor Sfântului Nectarie (aduse de la biserica „Sf.

Nectarie” din Iași) și Sfântului Vasile cel Mare (aduse de la mănăstirea Sihăstria Putnei). Sfintele odoare vor rămâne la acest lăcaș de cult până pe data de 24 noiembrie.

Sfântul Nectarie s-a născut în Selivria, de pe actualul teritoriu al Turciei, pe 1 octombrie 1846. Încă din copilărie a primit o educație creștină, iar la vârsta de 14 ani a plecat la muncă, în Constantinopol. După programul de lucru, mergea adesea la biserică. Conducătorii Școlii metocului Sfântului Mormânt l-au angajat pedagog și învățător la această școală. A absolvit facultatea de Teologie din Atena. A fost hirotonit preot, apoi mitropolit de Pentapole (în Libia superioară). În anul 1890, a fost trimis în Grecia, unde a fost numit director al Seminarului din Rizareion. Aici s-a preocupat atât de formarea intelectuală, cât și duhovnicească a tinerilor. La bătrânețe a renunțat la funcție și a înființat mănăstirea Sfânta Treime, pentru călugărițe, pe insula Eghina.

Datorită dragostei pentru Dumnezeu și oameni, a primit darul vindecării, dovedit în special în vremea Primului Război Mondial. A murit în anul 1920.

În septembrie 1953 trupul a fost deshumat, găsit neputrezit și răspândind bună mireasmă. În anul 1961 a fost canonizat de către Biserica Greciei.

Biroul de Comunicare

.
Pe aceeaşi temă

05 Noiembrie 2014

Vizualizari: 150

Voteaza:

Sarbatoarea Sfantului Nectarie in municipiul Constanta 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE