Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi, marcata de institutiile teologice din Cluj-Napoca

Biserica Ortodoxă praznuieste pe 30 ianuarie pe Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan. Pentru a recunoaște valoarea teologică a Sfinților Trei Ierarhi, prin hotârarea luată la Atena, la primul Congres al Profesorilor de Teologie din anul 1936, Sfinții Vasile, Grigore și Ioan au devenit patronii spirituali ai instituțiilor de învățământ teologic ortodox din întreaga lume. De aceea, în preajma sărbătorii lor, instituțiile teologice organizează manifestări culturale și religioase pentru a-i omagia și a le aprofunda învățătura.Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, la Cluj-Napoca

La Cluj-Napoca, activitățile organizate cu prilejul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi de Facultatea de Teologie Ortodoxă și Seminarul Teologic debutează astăzi, 28 ianuarie 2015, cu o serie de lansări de carte. Vor fi prezentate volumele ,,Ortodoxie și Occident” a părintelui Grigore Moș, „Ortodoxia în Occident. 10 convertiri” realizat de Paul Siladi și „Postmodernism și teologie apofatică” a lui Nicolae Turcan.

Manifestările aniversare vor continua și în zilele următoare.

Joi, 29 ianuarie 2015, va avea loc în Aula Magna a Facultății, de la ora 17:00, Conferința „Cerul satului în credințe, datini, obiceiuri și superstiții la români” susținută de profesorul Gelu Furdui. În cadrul evenimentului la care va lua parte și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, studenții teologi și elevii seminariști, coordonați de diac. prof. drd. Daniel Mocanu, vor prezenta Sceneta „Cântă și mergi mai departe!”

Evenimentele se vor finaliza vineri, în ziua pomenirii Sfinților Trei Ierarhi cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului. Din soborul care va sluji alături de ierarh vor face parte numeroși preoți profesori, iar la slujbă vor participa profesorii, elevii și studenții celor două instituții teologice.

 

Autor: Alexandra Andereș

Sursa: radiorenasterea.ro

.

29 Ianuarie 2015

Vizualizari: 238

Voteaza:

Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi, marcata de institutiile teologice din Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE