Schitul Izvorul Tamaduirii a fost ridicat la rang de manastire

In zilele de 19 si 20 mai, 2014, la Resedinta Patriarhala din Bucuresti, sub presedintia Preafericitului Parinte Daniel, Arhiepiscopul Bucurestilor, Mitropolitul Munteniei si Dobrogei, Loctiitorul tronului Cezareei Capadociei si Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a avut loc sedinta de lucru a Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei si Dobrogei.

In cadrul sedintei, la propunerea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, Sinodul Mitropilitan al Munteniei si Dobrogei a aprobat ridicarea la rangul de manastire a Schitului Izvorul Tamaduirii din cadrul Centrului cultural-pastoral „Gavril Druganescu” din loc. Floresti-Stoenesti, jud. Giurgiu.

Schitul Izvorul Tamaduirii a fost infiintat in anul 2012, ca schit de maici, egumena fiind numita monahia Filofteia Placintar.

Asezamantul monahal de aici functioneaza in cadrul Ansamblului brancovenesc „Druganescu”, achizitionat de Episcopia Giurgiului cu aprobarea Sinodului Mitropolitan al Munteniei si Dobrogei, in sedinta din 22 mai, 2012 si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. Din anul 2012 si pana in prezent, pe langa lucrarile de restaurare realizate in intregul ansamblu de la Floresti-Stoenesti, sub coordonarea regretatului Arh. Niculae VLADESCU, a fost ridicata o casa monahala si o biserica de lemn in stil maramuresan, care, cu prilejul sfintirii ei, la sarbatoarea Izvorul Tamaduirii, a primit hramul Sf. Martiri Brancoveni si al Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, dupa ctitorul ei, Domnul Ing. Mihail Margarit.
Ridicarea la rangul de manastire a Schitului Izvorul Tamaduirii din cadrul Protoieriei Bolintin, reprezinta de fapt o cinstire adusa Sfantului Voievod Martir Constantin Brancoveanu, in acest an omagial.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.

22 Mai 2014

Vizualizari: 219

Voteaza:

Schitul Izvorul Tamaduirii a fost ridicat la rang de manastire 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE