Scrisoare irenica adresata de Patriarhul Romaniei Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe Surori

La sarbatoarea Nasterii Domnului, Anul Mantuirii 2012, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a adresat o scrisoare irenica Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe Surori. In continuare va prezentam textul acestei scrisori irenice:

Sanctitatea/Preafericirea Voastra,

"Pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire,
S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant
si din Fecioara Maria si S-a facut om.” (Crezul ortodox)

Sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos este sarbatoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru lume. Fiul lui Dumnezeu Cel vesnic S-a facut Om, pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire, adica pentru a darui oamenilor, pacatosi si muritori, iertarea pacatelor si viata vesnica. "Aceasta mantuire au cautat-o cu staruinta si au cercetat-o cu de-amanuntul proorocii, care au proorocit despre harul ce avea sa vina la noi” (I Petru 1, 10).

De aceea, Intruparea Fiului lui Dumnezeu, Care S-a facut Om din iubire nesfarsita fata de om, este temelia si inima credintei crestine. Aceasta sfanta si mare lucrare mantuitoare a fost si scopul pentru care Dumnezeu a facut lumea. Intrucat Hristos Domnul ne-a descoperit in El Insusi iubirea lui Dumnezeu pentru oameni, fiecare fiinta umana iubita de Dumnezeu este un lacas sacru al prezentei lui Hristos.

Cu prilejul Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului, Anului Nou 2013 si Botezului Domnului, Va adresam doriri de sanatate si mantuire, pace si bucurie, precum si mult ajutor de la Dumnezeu in activitatea pastorala pe care o desfasurati spre slava Preasfintei Treimi si pentru mantuirea oamenilor!

Cu deosebita stima si frateasca dragoste in Hristos,


† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

21 Decembrie 2012

Vizualizari: 306

Voteaza:

Scrisoare irenica adresata de Patriarhul Romaniei Intaistatatorilor Bisericilor Ortodoxe Surori 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE