Sedinta Comitetului pentru Planificare Canonica Regionala a Adunarii Episcopilor

Comitetul pentru Planificare Canonica Regionala a avut o întalnire fata catre fata vineri 27 ianuarie 2012 la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din Chicago, IL, gazda fiind IPS Arhiepiscop Nicolae, presedintele Comitetului. Alti membrii ai Comitetului prezenti au fost IPS Arhiepiscop Iustinian, Reprezentanta Patriarhiei Moscovei în SUA, IPS Mitropolit Jonah, Biserica Ortodoxa din America, PS Demetrios de Mokissos, reprezentandu-l pe IPS Mitropolit Iakovos al Mitropoliei Grecesti de Chicago. Consultanti ai Comitetului prezenti la aceasta sedinta de o zi au fost: Pr. Nicholas Apostola, Pr. Joseph Abud, Jerry Dimitriou, Demetrios Moschos, Steve Radokovich, Alexei Krindatch si Protodiacon Peter Danilchick.

Deasemeni invitati la sedinta au fost Pr. Mark Arey si ieromonah Savvaty, translator pentru IPS Iustinian.

Comitetul a revazut si a recomandat schimbari la documentul Termeni de referinta pentru Planificarea Canonica Regionala, a revazut prezentarea extinsa statistica si demografica privind prezenta ortodocsilor în SUA a dlui Alexei Krindatch, a discutat alte probleme de ordin eclesial si organizatoric. Au fost formate 3 subcomitete, fiecare sub conducerea unui ierarh si cuprinzand 2 sau 3 consultanti privind urmatoarele probleme: 1) prezentarea unei viziuni globale si principii pentru o unitate administrativa a Bisericii; 2) identificarea problemelor canonice si liturgice actuale cu impact asupra împreunei slujiri în Biserica; 3) prezentarea diferitelor structuri eclesiale si de conducere ale diferitelor jurisdictii ortodoxe din SUA. Aceste probleme vor fi abordate în cooperare cu alte Comitete ale Adunarii Episcopilor, respectiv Comitetul pentru Probleme Canonice, cel pentru Problemele Clericilor, cel Liturgic, etc. Rezultate initiale ale acestei lucrari vor fi prezentate la sedinta Comitetului de la începutul lunii aprilie.

Comitetul pentru Planificare Canonica Regionala este unul din cele 13 Comitete stabilite de Adunarea Episcopilor Canonici Ortodocsi din Nordul si Centrul Americii pentru a pregati un plan pentru viitoarea organizare canonica a ortodocsilor de pe continentul american.

Sursa: romarch.org

.

30 Ianuarie 2012

Vizualizari: 125

Voteaza:

Sedinta Comitetului pentru Planificare Canonica Regionala a Adunarii Episcopilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE