Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei

La Biblioteca eparhiala „Ghenadie Episcopul“ din Buzau a avut loc, joi, 5 iunie 2014, Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, pentru perioada 2014-2018. Intrunirea a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Ciprian, ierarhul locului.

In deschidere, s-a oficiat o slujba de Te Deum, in Catedrala voievodala „Adormirea Maicii Domnului“.Inaltpreasfintia Sa le-a vorbit celor prezenti despre indatoririle membrilor celui mai inalt for eparhial: „Important este ca, pe parcursul celor patru ani, ce se pot prelungi apoi cu inca o legislatura, sa existe cu adevarat o cooperare intre credinciosii care inteleg problemele si nevoile Bisericii, si preotii randuiti pentru a pastori comunitatile parohiale. De aceea, este nevoie de cuvantul si de implicarea dumneavoastra, a membrilor mireni, care reprezentati pe credinciosi in aceste organisme – Adunarea eparhiala, Adunarea Nationala Bisericeasca sau Consiliul National Bisericesc. Fiecare trebuie sa ia atitudine si sa sprijine, la propriu, in functie de domeniul sau de activitate si dupa putinta, Biserica“.

Dupa prezentarea si validarea mandatelor reprezentantilor alesi, s-a stabilit componenta celor cinci comisii de lucru: Comisia bisericeasca; Comisia culturala si educationala; Comisia economica, bugetara si patrimoniala; Comisia social-filantropica; Comisia organizatorica, juridica si de validare.

In continuare, au fost alesi, prin vot nominal, reprezentantii in Adunarea Nationala Bisericeasca a Bisericii Ortodoxe Romane, membrii Consiliului eparhial, ai Consistoriului eparhial si monahal, precum si un reprezentant in Consistoriul mitropolitan.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 128

Voteaza:

Sedinta de constituire a Adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE