Sedinta de constituire a noii Adunari Eparhiale a Arhiepiscopiei Ramnicului

Joi, 12 iunie 2014, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului a avut loc Sedinta de constituire a noii Adunarii Eparhiale pentru mandatul 2014-2018.

In deschidere, in Catedrala Arhiepiscopala „Sfantul Ierarh Nicolae“ din Ramnicu Valcea, in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, a Inaltpreasfintitului Parinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, si a Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a fost oficiata o slujba de Te Deum de catre un sobor de preoti si diaconi.

Sedinta a inceput la orele 12:00, in Sala „Iosif Episcopul” a Asezamantului Pastoral Cultural „Sfantul Ierarh Calinic”, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu.

In deschidere, Inaltpreasfintia Sa a rostit un cuvant de intampinare in care a evidentiat importanta Adunarii Eparhiale, atributiile statutare ale acesteia si rolul ei in bunul mers al vietii bisericesti.

In continuare, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Varsanufie, chiriarhul locului, a multumit Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit pentru sprijinul si ajutorul acordat in coordonarea activitatilor desfasurate in cadrul Arhiepiscopiei Ramnicului pe perioada mandatului de interimat. De asemenea, Parintele Arhiepiscop a felicitat noii membri alesi, si si-a manifestat dorinta de a avea o buna colaborare si conlucrare cu noii membrii ai Adunarii Eparhiale in vederea finalizarii proiectelor angajate pe perioada mandatului lor.

In cadrul sedintei, au fost validate mandatele membrilor alesi in cele zece circumscriptii din intreg judetul Valcea, s-a aprobat componenta comisiilor de lucru si a secretariatului Adunarii. Totodata, au fost desemnati reprezentantii in Adunarea Nationala Bisericeasca a Bisericii Ortodoxe Romane, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului eparhial si monahal, precum si reprezentantul in Consistoriul mitropolitan.

Cei 30 de membri ai Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Ramnicului au fost desemnati pentru cinci comisii de lucru: administrativ-bisericeasca; cultural-educationala; economica, bugetara si patrimoniala; social-filantropica si organizatorica; juridica si de validare.

Sursa: arhiram.ro

.

13 Iunie 2014

Vizualizari: 195

Voteaza:

Sedinta de constituire a noii Adunari Eparhiale a Arhiepiscopiei Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE