Sedinta de lucru a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor

 

Sedinta de lucru a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor

- comunicat de presa -

 

 

In data de 12 iulie 2008, in sala "Iustin Moisescu" a Centrului Eparhial Iasi, s-au intrunit in sedinta de lucru Adunarea Eparhiala si Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor. Evenimentul a fost precedat de o slujba de Te-Deum, oficiat incepand cu ora 12.30, in Biserica "Sf. Mare Mc. Gheorghe" - vechea catedrala mitropolitana.


Aceasta sedinta de lucru a Adunarii Eparhiale a fost convocata de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, in temeiul articolului 88, litera e, din Statutul de organizare si functionare a Bisericii Ortodoxe Romane.

Pe ordinea de zi a Adunarii Eparhiale s-au inscris unele aspecte ce decurg din aplicarea prevederilor noului Statut, cum ar fi desemnarea membrilor care vor reprezenta Arhiepiscopia Iasilor in Consistoriul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sau modificarea denumirilor comisiilor Adunarii Eparhiale, in conformitate cu noile prevederi statutare. De asemenea, Adunarea Eparhiala a decis asupra modalitatilor de operare a rectificarilor bugetare ale Centrului Eparhial Iasi.

Pe ordinea de zi a Consiliului Eparhial s-au aflat unele probleme specifice, care tin de competenta acestui organism, in conformitate cu prevederile articolului 98 din Statutul Bisericii noastre.

 

Secretariatul Centrului Eparhial Iasi

.

14 Iulie 2008

Vizualizari: 564

Voteaza:

Sedinta de lucru a Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Iasilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE