Sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane

La Resedinta patriarhala, a avut loc joi, 13 februarie 2014, sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane prezidata de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel.

In deschiderea lucrarilor, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a spus: „Apreciem foarte mult activitatile pe care le-au desfasurat ierarhii in eparhiilor lor, asa cum s-a vazut in darile de seama ale comisiilor din cadrul Adunarii Nationale Bisericesti si cum se constata din itinerariile pastorale. Ne dam seama de o dinamica foarte intensa si o lucrare foarte dezvoltata fara precedent ca numar de activitati. Speram ca si in anul nou in care am intrat sa avem aceeasi ravna misionara, aceeasi dragoste pentru Biserica lui Hristos si aceeasi purtare de grija parinteasca pentru cei incredintati noua spre pastorire pentru mantuirea lor si mantuirea noastra spre slava lui Dumnezeu si binele poporului roman”.

Sfantul Sinod este cea mai inalta autoritate a Bisericii Ortodoxe Romane, in toate domeniile ei de activitate.

Sfantul Sinod se compune din Patriarh, toti mitropolitii, arhiepiscopii, episcopii eparhioti, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari si arhiereii vicari in functiune. Sfantul Sinod se intruneste anual in cel putin doua sedinte de lucru in perioadele de primavara si toamna, iar in sedinte extraordinare, ori de cate ori este nevoie.

Sursa: basilica.ro

.
Pe aceeaşi temă

13 Februarie 2014

Vizualizari: 204

Voteaza:

Sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE