Sedinta lunara a preotilor Protopopiatului Iasi 1

Slujitorii sfintelor altare din Protopopiatul Iasi 1 s-au intrunit luni, 16 iunie 2014, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ - Galata din Iasi, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Referatul cu tema „Taina Sfintei Impartasanii sub aspect dogmatic si practic“ a fost expus de pr. Iulian Moisii de la Parohia Zaboloteni - Trifesti.

„S-au evidentiat unele practici necanonice care au fost luate in discutie de preotii participanti. Tema s-a bucurat de aprecierea parintilor, tinand cont ca astazi (n.r. luni) am intrat in Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel. In aceasta perioada, credinciosii nostri se vor apropia iarasi de Taina Sfintei Impartasanii. In continuare, s-a vorbit despre activitatea cercurilor pastorale, cu indemnul ca la fiecare parohie sa aiba loc o intalnire o data pe an. Spre final, s-a discutat despre programul catehetic pe care preotii trebuie sa-l respecte in parohii, apoi au fost prezentate documentele primite de la Centrul eparhial Iasi“, a spus pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iasi 1.

Constantin Ciofu
Sursa: doxologia

.

18 Iunie 2014

Vizualizari: 125

Voteaza:

Sedinta lunara a preotilor Protopopiatului Iasi 1 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

protopopiatul iasi 1

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE