Sedinta Sinodului Mitropoliei Moldovei si Bucovinei

In ziua de 13 mai 2014, la resedinta mitropolitana din Iasi, s-a intrunit, in sedinta de lucru, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, sub presedintia IPS Parinte Mitropolit Teofan. La sinod au mai participat IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, PS Corneliu, Episcopul Husilor, PS Calinic Botosaneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iasilor, si PS Ioachim Bacauanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului.

Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe subiecte referitoare la viata bisericeasca din Moldova, care sunt de competenta Sinodului mitropolitan. Intre subiectele abordate in aceasta sedinta au fost si urmatoarele:

- propunerile Sinodului Mitropolitan al M.M.

B. cu privire la textul „Regulamentului de procedura al instantelor disciplinare si de judecata ale B.O.R.”;

- analiza organizarii si desfasurarii anuale a lucrarilor atelierului regional „Responsabilitate si implicare” in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, la care vor participa vicarii administrativi sau consilierii bisericesti, precum si inspectorii eparhiali bisericesti de la centrele eparhiale;

- delegarea persoanelor responsabile pentru coordonarea volumului „Istoria parohiilor ortodoxe” la nivelul fiecarei eparhii din Mitropolia Moldovei si Bucovinei.

- analiza raportului privind situatia si activitatile Asociatiei „Oastea Domnului” in cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.


Biroul de presa al Arhiepiscopiei Iasilor

.

13 Mai 2014

Vizualizari: 153

Voteaza:

Sedinta Sinodului Mitropoliei Moldovei si Bucovinei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE