Seri dedicate Parintelui profesor Dumitru Staniloae la Cluj

Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca organizeaza in zilele de miercuri si joi, 4 si 5 decembrie 2013, doua seri dedicate Parintelui Dumitru Staniloae. Prima manifestare a avut loc miercuri seara, de la ora 17, in sala Nicolae Ivan, in prezenta IPS Parinte Andrei, a tinerilor teologi, a profesorilor de la Seminarul si Facultatea de Teologie Ortodoxa din municipiu, precum si a altor invitati.

In cadrul evenimentului au fost sustinute comunicari stiintifice si au avut loc dezbateri despre personalitatea si activitatea marelui profesor de teologie Dumitru Staniloae.

IPS Arhiepiscop si Mitropolit Andrei a adus in atentia publicului cateva amintiri despre parintele profesor. Cu acest prilej au fost evocate momente din viata marelui teolog, dar si a omului duhovnicesc de o modestie deosebita: „Privindu-l pe Parintele Dumitru Staniloae iti dadeai seama ca este un om a lui Dumnezeu, un om cu viata sfanta. Daca il vedeai era suficient, pentru ca in preajma omului cu viata sfanta, a omului asezat te simti bine si te incarci de energie spirituala pozitiva care te ajuta . Pe vremea aceea cand il tot vizitam la casuta lui din Bucuresti, inca mai lucra la ultimele volume din Filocalie si era foarte preocupat de faptul ca toata teologia romaneasca ar trebui sa capete o dimensiune mai duhovniceasca. Gandul acesta il avea parintele Dumitru Staniloae”.A fost prezent la seara omagiala inchinata Parintelui Dumitru Staniloae si Pr. Prof. Univ. Dr. Emil Jurcan, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Alba Iulia, care a sustinut o comunicare stiintifica cu tema: Intersubiectivitatea trinitara si reverberatia ei in plan interuman.Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca va organiza joi, 5 decembrie 2013, o noua seara dedicata PR. Profesor Dumitru Staniloae, ce va avea loc de la ora 18:30, tot in sala Nicolae Ivan.

Vor fi invitati pentru a sustine prelegeri Pr. Prof. Stefan Buchiu si Conf. Univ. dr. Adrian Lemeni de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.Cei doi invitati vor vorbi despre Parintele profesor Dumitru Staniloae, teologul iubirii divine si despre contributiile apologetice si relevanta acestora in teologia Parintelui profesor Staniloae.

Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Decembrie 2013

Vizualizari: 129

Voteaza:

Seri dedicate Parintelui profesor Dumitru Staniloae la Cluj 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE