Seri duhovnicesti la Parohia Sfantul Nicolae - Brandusa din Craiova

Biserica „Sfantul Nicolae - Brandusa” din Craiova deruleaza in perioada 5 mai - 1 octombrie, proiectul catehetic „Calea credintei”, initiat de parintele paroh Gabriel Sorescu. In cadrul acestui proiect, credinciosii sunt invitati sa participe in fiecare sambata, incepand cu ora 18.30, la intalniri duhovnicesti. Cu acest prilej, parintele Gabriel sustine prezentari pe diverse teme religioase, propuse de credinciosi, urmate de discutii si intrebari din partea celor prezenti.

„Este vorba de un program de catehizare, prin care incercam sa ii facem pe credinciosi sa patrunda tainele credintei crestine intr-un mod cat se poate de liber si de deschis”, a precizat preotul Gabriel Sorescu.

Parintele a adaugat ca proiectul include si metode non – formale de educatie religioasa, precum prezentarile temelor pe suporturi audio si video. „Prezentarile sunt insotite de aplicarea unor metode si tehnici de educatie non – formala, educatie alternativa. Cautam sa-i stimulam pe credinciosi sa isi spuna pararea asupra unor subiecte legate de credinta, sa dialogam cat mai mult iar apoi noi, preotii, sa fixam aceste cunostinte, prezentand opinia dogmatica a Bisericii Ortodoxe Romane”, a completat parintele Sorescu.

Temele abordate pana acum: „Despre necesitatea cunoasterii credintei”, „Despre rugaciune”, „Argumente despre existenta lui Dumnezeu”, ,„Despre pregatirea Sfintei Liturghii” si „Despre credinta adevarata”. „Imi doresc ca aceste cateheze sa fie tiparite si difuzate comunitatii noastre pe internet, pentru ca Biserica noastra are o agenda, denumita «Agenda crestinului», unde va fi inclusa, incepand din aceasta saptamana, o rubrica care va cuprinde cateheza ce a fost discutata. Un alt deziderat este ca temele pe care le vom aborda sa aiba si un suport fizic, sa fie tiparite pe foaie astfel incat credinciosii, dupa intalnirile duhovnicesti, sa plece acasa cu hartia pe care sa se afle detaliata tema respectiva, ducandu-le familiilor lor si astfel cat mai multi enoriasi sa afle despre lucrurile frumoase care se intampla la biserica noastra”, a mai precizat parintele paroh.

(Gabriela Popescu – Biroul de presa al Arhiepiscopiei Craiovei)

Sursa: mitropoliaolteniei.ro
 

.

28 Mai 2012

Vizualizari: 351

Voteaza:

Seri duhovnicesti la Parohia Sfantul Nicolae - Brandusa din Craiova 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE