Sesiuni de formare pentru preoti in Arhiepiscopia Bucurestilor

In perioada 1-17 septembrie se vor desfasura cursurile pentru obtinerea definitivatului, gradului II si I in preotie. Sesiunile de formare vor avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul” din Bucuresti. Dosarele vor fi depuse la Centrul eparhial intre 15 iulie - 1 august.

Mai multe informatii cu privire la conditiile necesare pentru inscrierea la cursuri a oferit pentru TRINITAS TV, protos. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor: „Pentru obtinerea gradului definitiv, atat pentru studii medii, cat si pentru studii superioare, candidatii trebuie sa aiba cel putin doi ani de la titularizarea pe post, adica din momentul hirotoniei si ocuparii unui post prin concurs.

Ei pot sa urmeze aceste cursuri in intervalul dintre doi si cinci ani. Candidatii trebuie sa prezinte o adeverinta din care sa reiasa ca au vechimea necesara pentru a putea urma aceste cursuri si un memoriu vizat de catre protopop care sa certifice activitatile pe care preotii le-au desfasurat la parohiile la care activeaza”.

Pe 20 si 21 septembrie va avea loc sustinerea examenului. La aceste cursuri vor participa preoti din Mitropolia Munteniei si Dobrogei, recomandati de catre fiecare eparhie.

Sursa:basilica.ro

.

11 Iulie 2010

Vizualizari: 369

Voteaza:

Sesiuni de formare pentru preoti in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE