Sfanta Ecaterina si Sfantul Mercurie, cinstiti in Capitala

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste luni, 25 noiembrie, pe Sfanta Mare Mucenita Ecaterina si pe Sfantul Mare Mucenic Mercurie. Mai multe biserici din Bucuresti unde se pastreaza particele din moastele acestor doi sfinti sunt in sarbatoare. Hramul paraclisului Facultatii de Teologie Ortodoxa „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti, inchinat Sfintei Ecaterina, va incepe duminica dupa-amiaza, de la ora 17:00, cand vor fi savarsite Vecernia unita cu Litia si slujba Acatistului sfintei mucenite. Luni, programul liturgic va continua de dimineata cu Utrenia si Sfanta Liturghie.

Parintele Adrian Nita de la paraclisul Facultatii de Teologie ne-a spus ca, pe durata hramului, studentii teologi si credinciosii vor putea cinsti in mod special moastele Sfintei Ecaterina care sunt pastrate intr-o racla la acest lacas de rugaciune.

Moaste ale Sfintei Ecaterina se pastreaza si la biserica Parohiei Belvedere din cartierul Regie de pe strada Carvunarilor, precum si la Biserica Coltea de langa Universitate, pe bulevardul Ion C. Bratianu nr. 1. Luni, va fi in sarbatoare si capela Leaganului de copii „Sfanta Ecaterina“ de pe bulevardul Maresal Averescu nr. 17 (langa Arcul de Triumf), unde se afla o icoana-relicvar a Sfintei Ecaterina. Luni, va fi cinstit in mod special si Sfantul Mercurie, la Biserica „Sfantul Mercurie“ din cartierul Titan, unde se pastreaza o racla cu particele din sfintele sale moaste. Particele din moastele Sfintilor Ecaterina si Mercurie se gasesc si la Biserica Mihai Voda din Bucuresti.

.

23 Noiembrie 2013

Vizualizari: 915

Voteaza:

Sfanta Ecaterina si Sfantul Mercurie, cinstiti in Capitala 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

sfantsa

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE