Sfanta Mucenita Chiriachi cinstita la Husi

În fiecare an, data de 7 iulie reprezintă un moment de sărbătoare pentru Catedrala episcopală din Huși, Sfânta Muceniță Chiriachi, prăznuită în această zi, ocrotind cu sfintele sale moaște orașul Huși încă din anul 1787.

Sfânta Liturghie cu prilejul hramului a început la ora 9.00 și a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor în fruntea unui sobor de preoți din administrația eparhială și din parohiile Eparhiei. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de absolvenți ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Huși.

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Corneliu a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat celor prezenți momentul întâlnirii femeii păcătoase cu Mântuitorul Hristos în casa fariseului Simon și învățăturile care reies din acest fragment scripturistic. De asemenea a prezentat câteva repere din viața Sf. Mc. Chiriachi, ce și-a dat viața, mărturisindu-l pe Hristos în timpul persecuțiilor împăratului roman păgân Dioclețian. Sfintele ei moaște (mâna dreaptă) se află în Catedrala episcopală din Huși din anul 1787, într-un baldachin special amenajat, din timpul episcopului Iacov Stamati, sfânta bucurându-se de un cult deosebit în Grecia și în special în capitala acestei țări, Atena.

Numeroși credincioși au participat la acest moment duhovnicesc, mulțumind Sfintei Chiriachi pentru ajutorul pe care au simțit că l-au primit de la Dumnezeu prin mijlocirea ei.

Sursa: episcopiahusilor.ro
 

.
Pe aceeaşi temă

08 Iulie 2016

Vizualizari: 284

Voteaza:

Sfanta Mucenita Chiriachi cinstita la Husi 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE