Sfanta Mucenita Filofteia, oaspetele Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei

In perioada 4-5 noiembrie 2013, satul Fintesti din comuna Naeni, judetul Buzau, va fi gazda unui eveniment deosebit: in biserica parohiala, vor fi depuse moastele Sfintei Mucenite Filofteia de la Curtea de Arges. Astfel, timp de doua zile, credinciosii din zona si din imprejurimi sunt asteptati sa poposeasca in lacasul de cult din Fintesti si sa se inchine inaintea raclei cu moastele Sfintei Filofteia care, pentru noi, romanii dreptmaritori crestini, intruchipeaza nevinovatia si credinta neabatuta, dincolo de greutatile acestei lumi.

Luni, 4 noiembrie, Chiriarhul de la Buzau, Inaltpreasfintitul Parinte Ciprian, va intampina, in localitatea amintita, alaturi de preoti si credinciosi, sfintele moaste ale dumnezeiestii copile, mucenita Filofteia, aduse de catre Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului.



Dupa cum informeaza Agentia de Stiri BASILICA, in data de 6 noiembrie, sfintele moaste vor fi purtate spre Episcopia Sloboziei si Calarasilor, apoi, dupa data de 11 noiembrie, racla va fi pregatita pentru intoarcerea la Manastirea Curtea de Arges din Arhiepiscopia Argesului si Muscelului.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro

.
Pe aceeaşi temă

04 Noiembrie 2013

Vizualizari: 706

Voteaza:

Sfanta Mucenita Filofteia, oaspetele Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE