Sfanta Tatiana, mucenita care face minuni prin refuzul jertfei catre idoli


Sfanta Tatiana, mucenita care face minuni prin refuzul jertfei catre idoli

 

Sfanta Mucenita Tatiana este cinstita de Biserica Ortodoxa, in fiecare an, pe data de 12 ianuarie. Sfanta Mucenita Tatiana a trait in vremea domniei lui Alexandru Sever (223-235). Toata viata sa a fost o neincetata jertfa pentru Hristos si un neincetat refuz in a jertfi idolilor. In templul zeului Apolo, ea nu va aduce jertfe, ca semn al cinstirii, ci cutremur ca rezultat al rugaciunii ei catre Hristos. Astfel, statuile zeului au fost distruse impreuna cu o parte a templului.

Dusa si in templul zeitei Artemis, Sfanta Mucenita Tatiana pogoara fulgere prin rugaciunea ei, arzand templul si tot ce era in el.

 

Pentru ca a refuzat sa jertfeasca idolilor, i s-a taiat capul. Dupa ce Constantinopolul a fost cucerit de catre turci (1453), in timpul domniei lui Neagoe Bosarab, capul Sfintei Mucenite Tatiana este adus de catre boierii Craiovesti la Manastirea Bistrita, judetul Valcea. In perioada 1950 - 1955, capul sfintei a fost depus intai la Episcopia Ramnicului si apoi la Catedrala Mitropolitana "Sfantul Dumitru" din Craiova, unde se gaseste si astazi.

.

11 Ianuarie 2009

Vizualizari: 598

Voteaza:

Sfanta Tatiana, mucenita care face minuni prin refuzul jertfei catre idoli 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE