Sfanta Teodora, sarbatorita la Sihastria si Sihla

Manastirea Sihastria din judetul Neamt va imbraca straie de sarbatoare pe 7 august, cand isi serbeaza hramul, informeaza Ziarul Lumina, Editia de Moldova. Slujba Privegherii va fi savarsita pe 6 august, de la ora 18:00, de un sobor de preoti si diaconi, in fata bisericii inchinate Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla. Duminica, pe 7 august, Sfanta Liturghie va fi oficiata de Inalt Preasfintitul Teofan. 'In ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, la Manastirea Sihastria este hram mare, mai ales ca e in perioada verii. Dupa ce pelerinii merg la hramurile celorlalte asezari monahale ajung la Manastirea Sihastria.

Nadajduim ca pelerinii vor avea bucuria faptului ca au ajuns intr-un loc deosebit. Pentru acest hram ne-am pregatit sa oferim hrana si cazare pelerinilor', a spus arhim. Victorin Oanele, staretul Manastirii Sihastria.

Sarbatoare va fi, pe 6 si 7 august, si la Schitul Sihla al Manastirii Sihastria, in apropierea caruia se afla pestera Sfintei Cuvioase Teodora. Vineri seara, aici se va oficia slujba Privegherii, iar sambata dimineata, pelerinii vor participa la Sfanta Liturghie. Tot sambata, de la ora 18:00, va fi savarsita Privegherea in cinstea Sfintei Teodora. Apoi soborul de preoti si multimea de credinciosi vor merge in procesiune spre pestera Sfintei Teodora. 'Doi monahi vor purta icoana Sfintei Teodora de la Sihla, in timp ce preotii si credinciosii vor purta lumanari aprinse. Se va canta Troparul Sfintei Teodora de la Sihla pana ce se va ajunge la pestera. Aici se va citi Acatistul Sfintei, apoi se va merge in Paraclisul 'Schimbarea la Fata'. Credinciosii se vor inchina pana spre dimineata in pestera Sfintei Teodora si in bisericuta de lemn', a declarat protos. Pahomie Catana, egumenul Schitului Sihla.

Sursa: basilica.ro
 

.

04 August 2011

Vizualizari: 563

Voteaza:

Sfanta Teodora, sarbatorita la Sihastria si Sihla 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE