Sfantul Apostol Andrei cinstit la Biserica din Alunis

In fiecare an, la 30 noiembrie, praznuim cu multa bucurie pe Sfantul Apostol Andrei, cel intai chemat, Apostolul romanilor, care a vestit Evanghelia lui Hristos pe pamantul tarii noastre acum aproape 2000 de ani, in Dobrogea si la Gurile Dunarii.

Sfantul Apostol Andrei era frate dupa trup cu Sfantul Apostol Petru, fiii lui Iona, din cetatea Betsaida Galileei, si se indeletniceau cu pescuitul.

La inceput, Sfantul Andrei a fost ucenic al Sfantului Ioan Botezatorul.

Apoi, auzind de intruparea Mantuitorului nostru Iisus Hristos, s-a dus in Capernaum, unde locuia Domnul si L-a intrebat: Invatatorule, unde locuiesti? Iar Domnul i-a raspuns: Vino si vezi! (Ioan I, 38-39). Si a ramas cu El in ziua aceea. Astfel, Sfantul Apostol Andrei a fost cel dintai chemat la vestirea Evangheliei lui Hristos. Din clipa aceea a lasat toate si a urmat lui Hristos pana la moarte si inviere, fiind martor al minunilor si Invierii Lui. Iar dupa inaltarea Sa la cer, tragand sorti unde sa plece fiecare la vestirea Evangheliei, Sfantului Apostol Andrei i-a cazut sortul sa increstineze mai ales tarile din jurul Marii Negre. Deci, mai intai a crestinat Armenia, Iviria si Scitia Mare, adica Ucraina de astazi, infigand Sfanta Cruce pe locul unde este Kievul. Apoi a crestinat Crimeea, sudul Basarabiei si, trecand pe la Gurile Dunarii, a zabovit mai mult la Tomis, unde a botezat pe multi din Scitia Mica, adica Dobrogea de azi.

In aceasta zi sfanta, biserica cu hramul „Sfantul Apostol Andrei”, din cartierul Alunis, isi va serba ocrotitorul. Cu acest prilej, parintele paroh George Smeu invita pe toti credinciosii sa participe la Sfanta Liturghie oficiata in cinstea celui care ne-a crestinat si a savarsit prima Sfanta Liturghie pe pamantul Romaniei, cel care ne-a eliberat de demoni si de patimi si ne-a unit cu Hristos prin jertfa si Liturghie. El ne-a invatat cum sa ne mantuim prin smerenie, prin rugaciune si prin iubire.

Impreuna, la ceas de sarbatoare, sa dam slava lui Dumnezeu ca ne-a randuit pe Sfantul Apostol Andrei sa ne crestineze si sa ne uneasca cu Hristos prin Botez si pocainta. Suntem o tara crestina de origine apostolica, sa ne facem vrednici de aceasta tara. Sa pastram cu sfintenie poruncile Domnului scrise in Sfanta Evanghelie si propovaduite de Apostoli. Fara povatuitori nu ne putem mantui si fara preoti buni ratacim calea pocaintei. Dar daca ascultam de Domnul, ascultam si de Biserica.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

 

.

28 Noiembrie 2011

Vizualizari: 307

Voteaza:

Sfantul Apostol Andrei cinstit la Biserica din Alunis 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE