Sfantul Apostol Andrei si Sfantul Pantelimon in nordul tarii, la Manastirea Sfanta Treime de pe Prislop


Sfantul Apostol Andrei si Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon in nordul tarii, la Manastirea "Sfanta Treime" de pe Prislop

 

Sambata 18 octombrie 2008 la Manastirea "Sfanta Treime" din Borsa Maramuresului se vor aduce sfintele moaste ale Sfantului Aposol Andrei si ale Sfantului Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon.

 

Sfantul Andrei a fost cel dintai chemat apostol al Mantuitorului iar dupa Pogorarea Sfantului Duh a propovaduit in sud-estul Traciei si in Dobrogea.

 

Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon este cunoscut prin sfintenia lui dobandita inca din copilarie pe cand era ucenicul Preotului Ermolae.

 

Este pomenit, indeosebi, la slujba Sfantului Maslu fiind recunoscut ca un sfant facator de minuni si prin rugaciunile lui mijloceste sanatate si da tamaduire trupeasca si sufleteasca.

 

Sfintele moaste vor poposi la Manastirea Prislop timp de o saptamana, cu care ocazie se vor savarsi slujbe speciale si Taina Sfantului Maslu.

 

Vietuitorii Sfintei Manastiri "Sfanta Treime" invita preotii si credinciosii din intreaga Transilvanie si Bucovina pentru a se ruga si a se impartasi impreuna din darurile lui Dumnezeu si ale lucratorilor Sai.

 

Biroul de presa al Protopopiatului Ortodox Roman Satu Mare

.

16 Octombrie 2008

Vizualizari: 746

Voteaza:

Sfantul Apostol Andrei si Sfantul Pantelimon in nordul tarii, la Manastirea Sfanta Treime de pe Prislop 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE