Sfantul Ciprian cinstit la Biserica Zlatari

Peste o mie de credinciosi bucuresteni au participat marti, 2 octombrie 2012, la hramul Bisericii Sfantul Ciprian sau Biserica Zlatari de pe Calea Victoriei. Slujba Sfintei Liturghii a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

In cuvantul de invatatura, dupa cum ne informeaza Radio TRINITAS, Preasfintia Sa a evocat viata si convertirea Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian - sarbatorit astazi de Biserica noastra: „Un sfant care a trait in tinutul Antiohiei si care mai inainte de a imbratisa credinta crestina a fost filozof si chiar vrajitor. In Antiohia un tanar pe nume Aglaid a carui inima s-a ranit de frumusetea unei fecioare pe nume Justina, a alergat la Ciprian si l-a rugat ca prin mestesugirile diavolesti sa intoarca inima fecioarei Justina catre el. In trei randuri Ciprian a trimis diavoli ca inima acestei fecioare sa raspunda patimii acelui tanar Aglaid, numai ca Justina fecioara petrecea in rugaciune si in postiri, iar diavolii trimisi asupra ei nu au avut puterea sa o intoarca de la credinta si virtutea ei. Vazand aceasta, Ciprian a cugetat la viata sa, la tot ceea ce facuse si si-a dat seama de adevarul Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos, de puterea credintei in Dumnezeu Cel in Treime slavit si a lepadat toata purtarea sa pagana, toate mestesugirile diavolesti si a imbratisat credinta crestina. Atat de mare a fost ravna sa pentru credinta in Domnul nostru Iisus Hristos, dar si pentru propovaduirea Evangheliei Sale incat dupa o vreme, dupa ce a primit Sfantul Botez, el a fost ales pastor de suflete, adica episcop”.

„Din viata Sfantului Ciprian si a acestei Sfinte fecioare Iustina retinem adevarul cuvantului Evangheliei ca diavolul nu are putere asupra omului atunci cand omul se intr-armeaza cu aceste doua arme puternice, rugaciunea si postul. Atunci cand suntem suparati de lucrarea celui viclean trebuie sa facem uz de aceste doua arme. Trebuie sa cautam rugaciunea impletita cu postul ca Dumnezeu sa alunge si sa nu lase puterea celui rau ca sa aiba efect asupra noastra”, a mai spus Preasfintia Sa dupa cum informeaza TRINITAS TV.

Lacasul de cult a fost neincapator pentru credinciosii veniti inca de dimineata pentru a participa la Sfanta Liturghie si pentru a se inchina la mana dreapta a Sfantului Ciprian, aflata in aceasta biserica de aproape 200 de ani.

Ctitorie a Spatarului Mihail Cantacuzino, Biserica Zlatari din Capitala a fost construita in anul 1705. Afectat de cutremure, lacasul de cult a suferit de-a lungul timpului ample lucrari de restaurare si renovare.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

03 Octombrie 2012

Vizualizari: 677

Voteaza:

Sfantul Ciprian cinstit la Biserica Zlatari 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE