Sfantul Grigorie Decapolitul in Cetatea Ramnicului

Ca in fiecare an, apropierea sarbatorii Sfantului Ierarh Antim Ivireanul, ocrotitorul Arhiepiscopiei Ramnicului, prilejuieste organizarea mai multor evenimente cu caracter spiritual, pastoral sau cultural, menite sa adune laolalta multime de credinciosi din intreaga tara.

In cursul zilei de miercuri, 26 septembrie, arhiereii ramniceni, alaturi de un sobor de preoti si de nenumarati credinciosi, vor intampina moastele Sfantului Grigorie Decapolitul, aduse de la Manastirea Bistrita la Catedrala arhiepiscopala. Dupa slujba Vecerniei cu Litie, participantii, clerici si credinciosi, vor pleca in procesiune cu icoana Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul, pe traseul Arhiepiscopie - Calea lui Traian - Biserica 'Cuvioasa Parascheva' - Paraclisul arhiepiscopal 'Buna Vestire' - Primarie - Troita Sfantului Antim Ivireanul.

La aceasta manifestare vizibila a credintei participa si ierarhul nostru, Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei.

Manifestarile vor culmina joi, 27 septembrie, in ziua de praznuire a Sfantului Antim Ivireanul, cu Sfanta Liturghie, oficiata la Catedrala 'Sfantul Nicolae' in sobor de arhierei, preoti si diaconi si primirea moastelor Sfintei Filofteia de la Curtea de Arges.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

25 Septembrie 2012

Vizualizari: 580

Voteaza:

Sfantul Grigorie Decapolitul in Cetatea Ramnicului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE