Sfantul Ierarh Nicolae sarbatorit la Braila

Manifestarile pastoral-misionare, culturale si social filantropice prilejuite de sarbatorile orasului Braila au culminat astazi cu praznuirea Sfantului Ierarh Nicolae, ocrotitorul duhovnicesc al municipiului.

Sub Pantocratorul bisericii cu hramul Sfantul Nicolae din oras, Sfanta Liturghie a fost savarsita de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos si a adunat in jurul Sfantului Potir un ales sobor de preoti din administratia eparhiala si din municipiu. Au participat oficialitati locale si judetene, copii si tineri dar si foarte multi credinciosi.

Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost oferite de un grup de elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galati, iar la momentul liturgic cuvenit, tanarul diacon Adrian Andronache a primit hirotonia intru preot.

Castigatorii Concursului de religie „La ora de religie, copilul invata iubirea lui Hristos“, au fost premiati de Chiriarhul Dunarii de Jos, dupa care, intr-un cadru deosebit de solemn, doi tineri cu rezultate excepționale la concursuri si olimpiade nationale, reprezentanti ai Liceului Teoretic „Nicolae Iorga“ si ai Colegiului National „Nicolae Balcescu“ din Braila au primit Diploma „Vrednicia andreiana pentru tineri“.

De asemenea, distinctia „Vrednicia andreiana“ a fost conferita si domnului general Mihai Tofan, pentru merite deosebite.

Toti copii prezenti au primit in aceasta zi daruri, parohia pregatind in acest scop peste 200 de pachete cu alimente, dulciuri si alte daruri de suflet.

La final a fost savarsita rugaciunea de multumire si parastasul pentru ctitori.

La iesirea din biserica, Inaltpreasfintitul Parinte Casian a binecuvantat darurile de hrana traditionala pregatite pentru pelerini, impartindu-le cu mana sa.

Peste 15.000 de credinciosi au fost „calatori pe cararile sfintilor“ in cele trei zile de pelerinaj brailean si galatean deopotriva, acestia avand posibilitatea ca, in evlavie, sa se inchine si sa sarute moastele Sfantului Ierarh Nicolae, ale Sfantului Apostol Andrei si ale Sfantului Nectarie Taumaturgul asezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada din fata bisericii.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Decembrie 2012

Vizualizari: 546

Voteaza:

Sfantul Ierarh Nicolae sarbatorit la Braila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE