Sfantul Ioan Gura de Aur va fi sarbatorit la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului

Biserica Ortodoxă îl pomeneşte vineri, 13 noiembrie 2015, pe Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului. Printre lăcașurile de cult care îl au ocrotitor se numără și Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului care îşi sărbătoreşte cu acest prilej cel de-al treilea hram.

Programul liturgic în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2015 va fi următorul:

Joi, 12 noiembrie:

17.00 - 20.00 – slujba Privegherii: Vecernia, Litia şi Utrenia

Vineri, 13 noiembrie:

08.30 – Ceasurile şi Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur;
09.45 – sfințirea Aghiasmatarului (altarului de vară) din curtea paraclisului realizat din lemn, în stil românesc-maramureşean;
10.15 - 12.30 – Sfânta Liturghie arhierească;
12.30 – acordarea unor distincții bisericești;
12.45 – lansarea CD-ului cu slujba Paraclisului Sf. Ioan Gură de Aur, înregistrat de Grupul psaltic ANASTASIS al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Cu prilejul sărbătorii Sfântului Ioan Gură de Aur, ocrotitorul Paraclisului Învierea Domnului, vor fi împărţite 1.000 de pachete (hrană) pentru credincioșii care participă la sărbătoare şi pentru muncitorii de la şantierul Catedralei Mântuirii Neamului şi credincioşii prezenţi.

De asemenea, amintim faptul că anul 2015 este declarat în Biserica Ortodoxă Română ca An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului adăposteşte un fragment din sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Prodromița de la Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos. Paraclisul mai poartă hramurile Învierea Domnului și Icoana Maicii Domnului – Prodromița.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

10 Noiembrie 2015

Vizualizari: 140

Voteaza:

Sfantul Ioan Gura de Aur va fi sarbatorit la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Sfantul Ioan Gura de Aur

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE