Sfantul Ioan Gura de Aur, hramul bisericii de pe Calea Targu Jiului

Biserica Ortodoxa praznuieste miercuri, 13 noiembrie, pe Sfantul Ioan Gura de Aur (Hrisostom), reprezentantul cel mai de seama al artei oratorice si elocintei crestine. Fiind unul dintre cei trei mari Sfinti Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbati impreuna la 30 ianuarie, Sfantul Ioan a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lacasuri de cult. Intre acestea se numara si biserica severineana de pe Calea Targu Jiului, care isi serbeaza patronul spiritual.Preotul paroh Adrian Capitanescu invita dreptslavitorii crestini la Sfanta Liturghie savarsita in ziua hramului. Slujba va fi oficiata in paraclisul ce functioneaza la demisolul sfantului lacas de cult de catre Preasfintitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei. Alaturi de Preasfintia Sa va liturghisi un sobor de preoti si diaconi.

Parohia ortodoxa Calea Targu Jiului a luat fiinta in anul 2007 cu scopul de a asigura asistenta religioasa pentru credinciosii din zona de est a municipiului.

Piatra de temelie a bisericii a fost pusa pe 10 iunie 2007. In cinci luni s-a reusit ridicarea demisolului acestui sfant lacas de cult ce este folosit ca paraclis pana la terminarea bisericii.

Biserica din parohia "Calea Tg. Jiului” este singura din Eparhia Severinului si Strehaiei asezata sub purtarea de grija a Sfantului Ioan Gura de Aur.

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Noiembrie 2013

Vizualizari: 421

Voteaza:

0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE