Sfantul Mare Mucenic Gherghe sarbatorit la Tecuci

In fiecare an, la 23 aprilie, cand Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, municipiul Tecuci imbraca haina de sarbatoare pentru a-si cinsti ocrotitorul.

Și anul acesta, slujitorii sfintelor altare din aceasta parte a eparhiei, impreuna cu multimea rugatoare a credinciosilor s-au aflat in unitate sfanta cu ierarhul locului, Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian Craciun al Dunarii de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiata in Catedrala „Sfantul Mare Mucenic Gheorghe si Sf. Iachint de Vicina“ din municipiu.Raspunsurile la Sfanta Liturghie au fost oferite de o parte a Corului „Ortodoxia“ al Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, in simfonie cu alti copii si tineri, participanti la marea sarbatoare, imbracati in haine populare, beneficiari ai proiectelor nationale „Hristos impartasit copiilor“ si „Alege scoala!“.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiati elevii participanti la faza judeteana a Olimpiadei de Religie, care s-au clasat pe locurile fruntase in aceasta competitie.

De la Sfantul Altar, bucuria pascala a fost prelungita in traditionala agapa crestina, membrii organismelor parohiale oferind credinciosilor prezenti oua rosii si alimente traditionale in cadrul natural al parcului din jurului Catedralei tecucene.

Municipiul Tecuci, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, la propunerea Consiliului Local – Tecuci si-a ales in urma cu 19 ani ocrotitorul, eveniment asteptat cu mare bucurie si emotie de catre toti credinciosii orasului.

Sfantul Gheorghe este purtatorul de grija si rugator pentru toti locuitorii orasului si a strajuit centrul municipiului de secole, caci biserica veche (catedrala) de aici avea acelasi hram.

Sursa: edj.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Aprilie 2014

Vizualizari: 159

Voteaza:

Sfantul Mare Mucenic Gherghe sarbatorit la Tecuci 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE