Sfantul Nicolae, cinstit de elevii clujeni, in preajma sarbatorii

În luna decembrie, la Parohia Ortodoxă „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, vor avea loc o serie de evenimente care anunță marea sărbătoare a hramului, din 25 decembrie.

Prima activitate, care marchează începutul evenimentelor dedicate hramului parohiei, s-a desfășurat joi, 4 decembrie 2014, la școala „Constantin Brâncuși”, din vecinătatea bisericii.Aici preoții parohiei „Nașterea Domnului” împreună cu elevii și dascălii școlii au sărbătorit hramul capelei, întrucât este ocrotită de „Sfântul Ierarh Nicolae” ce va fi sărbătorit în Biserica Ortodoxă pe 6 decembrie.

Sărbătoarea hramului a început la ora 9.00, cu oficierea slujbei Acatistului Sfântului Nicolae, urmată de o rugăciune de mulțumire. Au participat pe lângă elevi și cadre didactice și conducerea școlii, reprezentată de Eugenia Marcu, directorul instituției și Alina Bărăian, director adjunct.

Părintele Dorel Man le-a vorbit elevilor despre Sfântul Nicolae, povestindu-le câteva dintre minunile săvârșite de acesta. Le-a explicat și de ce acest mare sfânt este atât de iubit de copii, dar și de cei mari, deopotrivă.

Elevii au pregătit pentru toți cei prezenți un mic program de colinde, fiind îndrumați de învățătoarea Rozalia Anghel și profesoara de religie Daniela Necula. Micii colindători au primit în dar, la finalul programului, iconițe, dulciuri și fructe.

Autor: Andreea Pâgleşan
Sursa: radiorenasterea.ro

.
Pe aceeaşi temă

05 Decembrie 2014

Vizualizari: 148

Voteaza:

Sfantul Nicolae, cinstit de elevii clujeni, in preajma sarbatorii 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE