Sfantul Prooroc Ilie praznuit in mod deosebit in Episcopia Caransebesului

Pana in anul 1950, cand Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a trecut in randul Sfintilor pe Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, care a devenit ocrotitorul Banatului, credinciosii din aceasta parte a tarii au avut ca ocrotitor spiritual pe Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul, dovada acestui fapt fiind numeroasele bisericii si manastiri din intreg Banatul care au ca sfant ocrotitor pe Sfantul Ilie.

In Episcopia Caransebesului, 3 manastiri si 13 biserici au ca sfant ocrotitor pe Sfantul Prooroc Ilie Tezviteanul. Astfel manastirea Vasiva si Schiturile de pe muntele Semenic si Muntele Mic isi praznuiesc hramul la data de 20 iulie in fiecare an. Deopotriva parohiile: Batarul de Sus si Bautarulo de Jos, Bucosnita Marga si Valea Timisului din protopopiatul Caransebes, capela Doman din protopopiatul Resita, Oravita 2, Coronini si Milcoveni din protopopiatul Oravita, Bogaltin, Luncavita, Patas si Parvova din protopopiatul Baile Herculane isi serbeaza hramul la praznicul Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul.

Si in acest an Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului va participa la hramurile asezamintelor monahale de la Muntele Semenic si de la Bocsa Vasiova. Programul plernajelor la cele doua manastiri este urmatorul:

 

- la schitul de pe muntele Semenic:
Duminica 19.07.2009:
ora. 7.30 - Sfintirea apei la izvoarele Nerei (La Vulturi)
ora 8.30 - Intampinarea Ierahului;
ora 8.45 - Slujba de resfintire a altarului bisericii schitului;
ora 9.30 - Sf. Liturghie arhiereasca;
ora 13.00 - Agapa frateasca;
Toti credinciosii se vor putea inchina in altarul bisericii dupa slujba de resfintire a altarului!

 

- la manastirea Sf. Ilie de la Izvor, Bocsa Vasiova:
Duminica 19.07.2009:
ora 18.00 - Slujba de Priveghere (Vecernie, Litie si Utrenie) savarsita de Preasfintitul Parinte Episcop Lucian al Caransebesului;
ora 23.45 - Acatistul Sf. Ilie;
Luni 20.07.2009:
ora 2.00 - Sf. Liturghie de noapte;
ora 6.00 - Sfintirea apei si Taina Sf. Maslu;
ora 9.30 - Sf. Liturghie arhiereasca;

 

Cu acest prilej si pe aceasta cale Episcopia Caransebesului invita pe toti credinciosii la pelerinajul Sfantului Ilie, care se va desfasura la manastirile care-l au ca ocrotitor!

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

14 Iulie 2009

Vizualizari: 393

Voteaza:

Sfantul Prooroc Ilie praznuit in mod deosebit in Episcopia Caransebesului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE