Sfantul Voievod Stefan cel Mare sarbatorit la Catedrala Arhiepiscopala

Credinciosii ortodocsi din municipiul Ramnicu Valcea au trait marti, 2 iulie, in ziua praznuirii Sfantului Voievod Stefan cel Mare, o aleasa bucurie duhovniceasca. La Catedrala Arhiepiscopala "Sfantul Nicolae” din Rm.

Valcea, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, inconjurat de soborul de preoti si diaconi ai catedralei, a oficiat Sfanta Liturghie.

In timpul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a hirotonit intru ierodiacon pe monahul Uta Florentin Filaret pe seama Manastirii Patrunsa din localitatea Barbatesti, Protopopiatul Horezu, judetul Valcea.

In cuvantul de invatatura rostit in cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Episcop Emilian a vorbit credinciosilor despre viata si ctitoriile Sfantului Voievod Stefan cel Mare. "O zi de sarbatoare pentru Biserica noastra pentru ca astazi cinstim unul dintre sfintii neamului romanesc, pe Sfantul Voievod Stefan, cel care a condus Moldova in secolul al XV-lea si inceputul secolului al XVI-lea. Alaturi de alti voievozi a fost trecut in randul sfintilor datorita contributiei sale la pastrarea si apararea credintei ortodoxe, dar si pentru ctitorirea de biserici si manastiri.”, a subliniat Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul.

Raspunsurile liturgice au fost oferite de catre grupul de psalti al Catedralei Arhiepiscopale condus de Parintele Arhid. Marius Moscalu.

La slujba de astazi de la Catedrala Arhiepiscopala au luat parte credinciosi din municipiul Ramnicu Valcea.

La iesirea din Catedrala Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul a binecuvantat un grup de copii insotit de doamna Alina Nicola, bibliotecar in cadrul Bibliotecii Judetene "Antim Ivireanul” din Ramnicu Valcea, care desfasoara pe perioada vacantei scolare diferite activitati cu scop formator si recreativ in cadrul programului "Atelierul de Vacanta”.

Sursa: arhiram.ro

.

02 Iulie 2013

Vizualizari: 209

Voteaza:

Sfantul Voievod Stefan cel Mare sarbatorit la Catedrala Arhiepiscopala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE