Sfintele moaste au fost introduse in Catedrala Patriarhala

Sfintele Moaste ale Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor si ale Sfintilor Imparati Constantin si mama sa Elena au fost introduse, marti, 30 octombrie 2012, la orele 14:00 in Catedrala Patriarhala. Cu aceasta ocazie, Parintele arhim. Timotei Aioanei, Mare Ecleziarh al Catedralei Patriarhale si Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a oficiat impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, Acatistul Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, al Sfintilor Imparati Constantin si mama sa Elena si al Sfantului Nectarie din Eghina.

Aceste sfinte moaste s-au aflat spre inchinare in baldachinul de pe Dealul Patriarhiei, credinciosii putandu-se inchina in continuare in Catedrala Patriarhala.

Sfintele Moaste au fost scoase spre inchinare, in perioada 24-30 octombrie, cu ocazia hramului Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, impreuna cu moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecatorul de boli, aduse de o delegatie a Bisericii Greciei condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Efrem de Ydra, Eghina, Spetses si Kounoupitsa. In aceasta dimineata delegatia din Mitropolia de Eghina s-a intors in Grecia.

Intrucat peste 2 000 de pelerini se aflau inca pe Dealul Patriarhiei, in baldachinul de pe Colina Bucuriei, langa raclele cu moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou si Sfintilor Imparati Constantin si Elena, a fost adusa racla cu particele din moastele Sfantului Ierarh Nectarie din Eghina, Vindecatorul de boli, de la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, care a fost si ea introdusa in Catedrala Patriarhala, la orele 14:00, impreuna cu raclele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor si Sfintilor Imparati Constantin si mama sa Elena.

Sursa: basilica.ro

Pe aceeaşi temă

31 Octombrie 2012

Vizualizari: 556

Voteaza:

Sfintele moaste au fost introduse in Catedrala Patriarhala 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE